Zpět na hlavní obsah
Doplňky stravy

Nejlepší příchutě proteinu podle vás

Nejlepší příchutě proteinu podle vás
Nela Hoskovcova
Autor a expert17 dnů Ago
Zobrazit profil Nela Hoskovcova
Tady v Myprotein si myslíme, že o proteinovém prášku něco málo víme. Je to náš každodenní chleba.Protože ho máme tak rádi, stále přemýšlíme o zvláštních a úžasných nových příchutích. Náš tým pro vývoj produktů je vždy v akci. Máme více než 40 příchutí Impact Whey.Pokud jste se někdy ocitli v dilematu při výběru proteinu, dobrým místem, kde začít, je to, co je obecně mezi lidmi nejoblíbenější. Naštěstí s pomocí naší komunity jsme dokázali zúžit výběr na nejlepší příchutě proteinu podle vás. Na základě průzkumu všech příchutí, které nabízíme, zákazníci Myprotein vybrali vítěze v každé kategorii. Zde je 10 nejlepších příchutí Impact Whey Protein, Clear Whey a Clear Vegan.

Jaký je nejlepší proteinový prášek? 

Pokud se snažíte zvýšit příjem bílkovin, proteinový prášek je skvělý způsob, jak toho dosáhnout. Ale vzhledem k tomu, že existuje tolik různých typů, může být těžké vědět, který si vybrat. Zde je seznam nejoblíbenějších možností, abychom vám pomohli se rozhodnout.Syrovátkový proteinový prášek pochází z mléka a je nejpopulárnějším typem proteinového prášku. Je to kompletní protein, což znamená, že obsahuje všechny esenciální aminokyseliny, které tělo potřebuje. Navíc se rychle vstřebává, což z něj činí skvělý doplněk po tréninku. Pokud trpíte intolerancí laktózy,  syrovátkový proteinový izolát je dobrou volbou, protože laktózu prakticky neobsahuje.

Další mléčnou variantou je kaseinový proteinový prášek. Na rozdíl od syrovátky je kasein známý pro pomalé uvolňování a trávení. To z něj dělá dobrou volbu pro ty, kteří chtějí zvýšit příjem proteinu během dne nebo jako svačinu před spaním, aby pomohli s opravou a růstem svalů během spánku.

Pokud hledáte rostlinnou možnost, máte na výběr několik variant, ale sójový proteinový prášek je jednou z nejoblíbenějších možností. Vyrábí se ze sójových bobů a je jedním z mála rostlinných proteinů, který je kompletní. Je to skvělá volba pro vegetariány i vegany.Další možností pro ty, kteří se vyhýbají živočišným produktům, je veganská proteinová směs. Tyto směsi často obsahují hráškový protein a protein z hnědé rýže, které společně tvoří kompletní zdroj bílkovin. Pokud máte alergii na sóju, může být tato směs vaší nejlepší volbou.

V podstatě, nejlepší proteinový prášek pro vás závisí na vašich individuálních potřebách a preferencích. Zvažte věci jako kvalita proteinu, dietní omezení, chuť a konkrétní přínosy, které hledáte při výběru proteinového prášku.

Proč užívat proteinový prášek?

Existuje mnoho důvodů, proč jídelníček doplnit proteinovým práškem. Jedním z hlavních důvodů je pohodlí. Po tréninku může být prospěšné konzumovat vysoce kvalitní zdroj bílkovin co nejdříve, abyste optimalizovali regeneraci před dalším tréninkem. To může být někdy těžké, zejména pokud máte nabitý program nebo dodržujete rostlinnou stravu. Proteinový prášek je pohodlnou alternativou k jídlu s vysokým obsahem bílkovin, která vám umožní snadno konzumovat kompletní zdroj bílkovin po tréninku.Dalším důvodem pro suplementaci proteinovým práškem je praktičnost.  Je velmi snadné si protein vzít do posilovny a vypít po tréninku, a také obvykle bývají cenově výhodnější než si kupovat celé jídlo. Jedna porce proteinového prášku obvykle poskytuje dostatečné množství vysoce kvalitního proteinu pro podporu regenerace svalů, adaptace a růstu. Proteinové prášky jsou také efektivní z hlediska kalorií, což znamená, že získáte potřebné bílkoviny, aniž byste konzumovali příliš mnoho kalorií.

Jsou proteinové prášky bezpečné?

Proteinové prášky jsou pro většinu lidí zcela bezpečné. Ale pokud máte nějakou alergii nebo potravinovou intoleranci, měli byste být při výběru proteinu opatrní. Pokud jste alergičtí na sóju, vyhněte se sójovému proteinovému prášku. Pokud máte laktózovou intoleranci, syrovátkový proteinový izolát nebo rostlinné proteiny přijdou vhod.Pokud máte existující problémy s ledvinami, proteinovým práškům se raději vyhněte a buďte opatrní ohledně příjmu bílkovin obecně kvůli stresu na ledviny. Ale pro zdravé lidi není konzumace proteinových prášků nijak nebezpečná.

Přiberu po proteinu?

Proteinové prášky mohou být užitečným nástrojem pro dosažení vašich váhových cílů, ať už se jedná o zhubnutí, udržení nebo přibrání. Záleží na tom, jak je zakomponujete do svého jídelníčku.Například, používání proteinového prášku jako náhrady jídla může pomoci snížit celkový příjem kalorií, což vede k hubnutí. Ale proteinové prášky můžete také používat k dosažení energetického nadbytku pro přibírání na váze, jako například při nabírání svalové hmoty.Proteinové prášky mohou také pomoci udržet váhu, protože mohou pomoci tělu opravovat a budovat svalovou hmotu, pokud trénujete. Celková strava, cvičební rutina, spánek a stres hrají důležitou roli v řízení hmotnosti, na to nezapomínejte.

Co je v proteinovém prášku?

Ingredience v proteinovém prášku se mohou lišit, ale všechny typy budou obsahovat nějakou formu proteinu, jako je syrovátka, kasein, sója nebo hrášek. Další ingredience, jako jsou sladidla, příchutě, zahušťovadla a emulgátory, se často přidávají, aby zlepšily chuť, strukturu a celkovou kvalitu.Některé z nejběžnějších složek, které v proteinovém prášku najdeme:
  • Sladidla: jako cukr, stévie nebo jiné umělé sladidlo
  • Příchutě: jako čokoláda, vanilka nebo ovocné příchutě
  • Zahušťovadla: jako xanthanová guma nebo guarová guma
  • Emulgátory: jako lecitin nebo slunečnicový lecitin
Některé proteinové prášky mohou mít také přidané vitamíny a minerály a dokonce i trávicí enzymy.Je důležité si přečíst etiketu proteinového prášku, který si kupujete, a ujistit se, že rozumíte daným ingrediencím. Některé ingredience mohou způsobit alergické reakce nebo interagovat s léky, takže pokud to je něco, co by se vás mohlo týkat, určitě si složení přečtěte.Také nezapomeňte zkontrolovat množství bílkovin na 100g. To se může lišit značka od značky, takže se ujistěte, že si přečtete nutriční tabulku, abyste si vybrali ten protein, který má dostatečný obsah bílkovin.

Jaké jsou nejlepší příchutě syrovátkového proteinu?

Zde je 10 nejlepších příchutí Impact Whey Proteinu podle vás. Provedli jsme průzkum, a toto jsou jeho výsledky. Tyto příchutě se objevily jako nejoblíbenější mezi našimi zákazníky.
  1. Vanilka Nelze říci, že nás překvapilo, že se umístila na prvním místě. Kdo říká, že vanilka je nudná, nikdy neochutnal Impact Whey Protein s příchutí vanilky. Nikdy nezklame, přináší dokonalou krémovost a bohatou vanilkovou chuť.
  2. Jemná čokoláda Další klasika. Jemná čokoláda přesně dělá to, co slibuje. Hladký a krémový čokoládový shake, ideální pro všechny příležitosti, ať už po tréninku, před tréninkem nebo jako večerní svačinka.
  3. Čokoládové brownie Na třetím místě je čokoládové brownie. Další klasika, tato příchuť je bohatá a čokoládová. Není žádným překvapením, že patří mezi naše nejoblíbenější příchutě.
  4. Neochucený Těsně mimo pódium a na čtvrtém místě máme neochucený protein. Ačkoli to technicky nezní jako příchuť, to vám nezabránilo ho poslat na čtvrté místo. Je to ideální volba, když chcete přidat dávku proteinu třeba do pečení, aniž byste změnili chuť.
  5. Jahody se smetanou Představte si dlouhé letní dny a jahody se smetanou na zahradě. Nyní si to představte s 21 g proteinu a máte příchuť jahody se smetanou.
  6. Sušenky a smetana Máslo a džem, sušenky a smetana. Oblíbené dvojice. Ideální pro každého, kdo má rád sladké, dodává 21 g proteinu na porci a skvělou chuť. 
  7. Bílá čokoláda Určitě znáte někoho, kdo dává přednost bílé čokoládě před běžnou čokoládou. Pokud ne, pravděpodobně jste to vy. Tato lahodná příchuť je pro všechny milovníky bílé čokolády — a zjevně vás je hodně. Ideální pro míchání do jídel nebo užívání samostatně, tato příchuť sice nezískala první místo, ale rozhodně je vítězem.
  8. Přírodní čokoláda OK, myslím, že už začínáme chápat. Naše komunita má ráda čokoládový protein. Na osmém místě je Přírodní čokoláda Impact Whey Protein. Pro ty, kteří mají rádi klasiku, je to vítěz. Tato typická příchuť je perfektní pro ty, kteří rádi míchají svůj protein s jogurtem, do kaše nebo jako mléčné koktejly, protože je tak univerzální, ale také skvěle funguje sama o sobě.
  9. Slaný karamel Je jasné, že naši zákazníci mají skvělý vkus. Devátou nejoblíbenější příchutí Impact Whey Protein je slaný karamel. Buďme upřímní, pokud tuto příchuť vidíte na menu, objednáváte si ji. A když má navíc spoustu bílkovin? Prodáno. 21 g proteinu, skvělá chuť a hladká textura.
  1. Přírodní vanilka A na desátém místě je vanilka, ale s twistem. S mléčnější a svěžejší chutí než vanilka, je to skvělá volba, pokud jste milovníkem vanilky a hledáte něco jiného, ale ne příliš jiného.

Nejlepší příchutě Clear Whey

 Clear Whey je naše inovativní a svěží alternativa s ovocnou chutí. Podle našeho výzkumu jsou nejlepší příchutě:
  1. Broskvový čaj Jedním douškem broskvového čaje Clear Whey se ocitnete na dovolené. Ano, přesně tak. Tato neodolatelná chuť je osvěžující, obsahuje 20 g bílkovin a nese s sebou dovolenkovou náladu. Dobrá volba.
  2. Malinová limonáda Možná jste tuto příchuť viděli na sociálních médiích, a to z dobrého důvodu. Je to velmi oblíbená chuť, která splní vaše proteinové sny. Naši produktoví technologové tvrdě pracovali, aby tato příchuť chutnala přesně jako osvěžující sklenice malinovky. Musíme říct, že se jim to povedlo. Perfektní způsob, jak získat 20 g bílkovin v horkém letním dni.
  3. Pomeranč a mango Na základě našich komentářů na Instagramu není překvapení, že pomeranč a mango bylo korunováno jako třetí nejlepší příchuť Clear Whey. Tato chuť přímo křičí léto. 
  4. Brusinka a malina Jen těsně mimo pódium se umístila brusinka a malina Clear Whey. Chutná jako šťáva a obsahuje 20 g bílkovin. Určitě dobrá volba.
  5. Vimto Osvěžující a odlišná - produktoví technologové spojili ikonickou chuť Vimto s 20 g vysoce kvalitní syrovátkové bílkoviny — ultimátní kombinace. Pojmenujte lepší dvojici – počkáme si.

Nejlepší příchutě Impact Vegan Protein

Pokud hledáte veganskou alternativu, podívejte se na tyto skvělé příchutě:

 

  1. Vanilka Na prvním místě máme opět vanilku. Snad nejvíce univerzální příchuť, jaká existuje. Výborná jako shake, ale také osvědčená v mnoha skvělých dezertech.
  2. Čokoláda Zdá se, že naše komunita má slabost pro sladké, a my jsme na stejné vlně. Ať už je to veganská nebo syrovátková, čokoláda se zdá být jasnou volbou. Navíc obsahuje 21 g lahodného 100% rostlinného proteinu na podporu vašich cílů.
  3. Čokoláda slaný karamel Čokoláda a slaný karamel jsou elitní kombinace, a když se spojí s proteinem, podopří vaše výsledky. Sladký, krémový a s pořádnými 20 g proteinu. Pokud se neznáte, určitě se seznamte, slibujeme, že nebudete litovat.
  4. Neochucený S 24 g proteinu na porci je neochucený protein ideální pro přidání do vašich ranních ovesných vloček, odpoledního shaku nebo cheesecaku. 
  5. Čokoláda, arašídy a karamel Na závěr top 5, čokoláda, arašídy a karamel. Skvělá volba pro milovníky arašídového másla. Tento shake je oříškový, krémový a sladký — všechno, co si můžete přát. 

Nejlepší příchutě Clear Vegan

Clear Vegan je svěží alternativní verze s ovocnou chutí. Tady jsou nejlepší příchutě podle vás:
  1. Citrón & limetka Na prvním místě je citrón & limetka. Není žádným překvapením, že naše komunita dává přednost klasikám. S chutí citronu a limety prostě nemůžete šlápnout vedle.
  2. Malinové Mojito  Existují jen dvě věci lepší než mojito — malinové mojito a malinové mojito Clear Vegan Protein. Kouzelníci v oddělení chutí zde v Myprotein opravdu věděli, co dělají, když se pustili do této příchutě — rozhodně nešlápli vedle.
  3. Jahoda  Na třetím místě se umístila jahoda. Sladké chutě komunity nadále vládnou žebříčkům. Šťavnatá a sladká, ideální příchuť pro domácí nanuky nebo želé.
  4. Jablko & bez  Kombinace jablka a bezu nejenže poskytuje lahodnou sladkost, ale také osvěžující květinovou chuť. Pokud hledáte něco, co opravdu uhasí váš žízeň po intenzivním tréninku, toto je ta správná volba.
  5. Černý rybíz  Na řadě je jasný favorit v regálu s džusy v supermarketu, což se dobře přenáší i do příchutí proteinů — nebo alespoň to si naše komunita myslí.

Co si z článku odnést

Uf, teď máme žízeň.Existuje tolik příchutí syrovátkového proteinu, ze kterých si můžete vybrat. Doufáme, že vám tento průzkum pomůže s výběrem té nejlepší pro vás.Ať už si vyberete jakoukoli příchuť, myslíme, že opravdu nemůžete udělat chybu.

Naše články slouží k informativním a vzdělávacím účelům, v žádném případě neslouží jako zdravotní rady. V případě nejasností v užívání doplňků stravy a suplementů nebo v případě radikální změny Vašich stravovacích návyků, se nejdříve poraďte s odborníkem na zdraví nebo kvalifikovaným nutričním poradcem.

Nela Hoskovcova
Autor a expert
Zobrazit profil Nela Hoskovcova
Nela je původem z Vysočiny, ale žije a pracuje ve Velké Británii, kde také vystudovala BSc (Hons) v oboru Sport, Exercise and Nutrition a následně MSc v oboru Food and Nutrition. Je registrovanou specialistkou na sportovní výživu na Sport and Exercise Nutrition Register (SENr) pod British Dietetic Association. Kromě toho je také certifikovanou osobní trenérkou a fitness instruktorkou. Nela praktikuje výživu na plný úvazek a ve volném čase se věnuje klientům na osobním tréninku a vede skupinové fitness lekce, její nejoblíbenější je spinning. Sama sport a pohyb miluje a věnuje se mu od malička – přes cheerleading, aerobic a step aerobic se dostala k gymu, činkám a běhu, což jsou momentálně její oblíbené aktivity. Kromě toho ale miluje jídlo a nikdy nepohrdne procházkou do kavárny na dort a cappuccino.
myprotein