Emily Wilcock
Autor a expert2 let Ago
Nový rok, nové recepty. Marino Katsouris přišel s várkou jednoduchých, ale lahodných receptů nabitých bílkovinami, které podpoří nejen lednové cíle.
VIDEO ZDEPizza z tortilly
Tahle variace milované klasiky na tenkém křupavém základě skvěle chutná a má i skvělá makra.
Ingredience
- 1 tortilla
- Maso podle chuti
- Velká lžíce rajčatové omáčky
- Hrst smažené cibulky
- Hrst papriky
- Hrst sýra
- Olivy
Postup
- Dejte tortillu na plech.
- Přidejte rajčatovou omáčku a všechny toppingy.
- Pečte v troubě na 180 stupňů, dokud nebude křupavá.
Makra
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky |
42g | 40g | 18g |
Kuřecí salát
Ne, není to jen lupení v misce. Marino ví, jak připravit zdravý, sytý salát.
Ingredience
- 180g kuřete
- 200g rýže
- Hrst rajčat
- Půl avokáda
- 1 mrkev
Postup
- Uvařte rýži podle návodu.
- Opečte kuře na středním plamenu.
- Nakrájejte rajčata a avokádo, nastrouhejte mrkev.
- Dejte do misky a pusťte se do toho.
Makra
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky |
48g | 62g | 12g |
BBQ kuřecí burgery
Tohle bude vaše nové oblíbené jídlo. Dejte na nás.
Ingredience
- 2 brioche bulky
- 2 kuřecí filety
- 15g light majonézy
- Půl avokáda
- Pár plátků rajčete
- BBQ omáčka
Postup
- Opečte kuře na pánvi.
- Lehce opečte bulky.
- Na spodní polovinu dejte avokádo.
- Přidejte kuřecí filet, na něj dejte majonézu, barbecue omáčku a rajče.
Makra
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky |
66g | 72g | 22g |
Těstoviny s rybím filé
Není pořádného seznamu receptů, pokud na něm nejsou těstoviny. A tyhle těstoviny s treskou, rajčetem a bazalkou vás nezklamou.
Ingredience
- 200g filetů z tresky
- 100g těstovin
- Hrst rajčat
- Špetka česneku
- Hrst oliv
- Špetka bazalky
Postup
- Ugrilujte tresku.
- Až se bude treska grilovat, uvařte těstoviny podle instrukcí na obalu.
- V druhém hrnci smíchejte rajčata, česnek, olivy a bazalku, aby vznikla omáčka.
- Smíchejte těstoviny s omáčkou a navrch dejte tresku.
Makra
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky |
50g | 75g | 8g |
Co si z článku odnést
Nový rok nebo ne, nové recepty se vždycky hodí. A obzvlášť ty s vysokým obsahem bílkovin.
Emily Wilcock
Autor a expert
After completing an internship with Myprotein, Emily returned to university to finish her Bachelor of Science degree in Business Management and Marketing.
With experience in lifestyle writing, Emily aims to entertain and educate through her work. Her focuses include recipes, real and inspiring stories, and working with writers to help provide easy-to-digest evidence-based research.
Her work on recipes has been previously featured in The Supplement magazine, with a particular focus on high-protein, nutritious meals, plus advice on how to properly fuel your body.
Outside of work, Emily’s top priority is food. She’s a self-professed star baker and a connoisseur of all things baked. In her spare time, she’s either cooking up a storm, our looking out for the opportunity to try out Manchester’s newest restaurants. But as a huge fan of carbs, if it’s not pasta or pasta-adjacent, she’s not interested.
If she’s not in the kitchen, she’s tucked up with a book for an early night, or you’ll find her in the gym working up a sweat. Afterall, all those carbs require quite the appetite.