Zpět na hlavní obsah
Recepty

Banánové proteinové palačinky ze 4 ingrediencí, které nemůžete zkazit

Banánové proteinové palačinky ze 4 ingrediencí, které nemůžete zkazit
Nela Hoskovcova
Autor a expert3 měsíců Ago
Zobrazit profil Nela Hoskovcova
Tyhle banánové proteinové palačinky ze 4 ingrediencí prostě nejde zkazit, i když jste třeba úplní začátečníci.Proteinové palačinky jsou oblíbenou snídaní, ale komu už se taky povedlo je pokazit a komu místo nich vyšel spíš mokrý trhanec?Tenhle neskutečně jednoduchý recept si oblíbíte, protože to se vám s ním nestane.

https://www.youtube.com/watch?v=26XHSMWT9Lk&embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fwww.myprotein.com%2F&source_ve_path=Mjg2NjY

Počet palačinek: 4

Ingredience

  • 1 velký zralý banán
  • 2 velká vejce
  • 1 odměrka Impact Whey Proteinu
  • 1 odměrka ovesných vloček

Postup

  1. Nejprve rozehřejte nepřilnavou pánev na střední teplotu. Střední teplota je klíčová – pokud začne pánev kouřit, je příliš horká.
  2. Dále dejte banán a vejce do mixéru nebo rozmixujte ručním mixérem do hladka.
  3. Přidejte protein a vločky do mixéru (nebo opět rozmixujte ručním mixérem). Ujistěte se, že opravdu nejprve rozmixujete jen banán s vejci, jinak se protein může přilepit na dno mixéru.
  4. Čtvrtinu těsta nalijte do rozehřáté pánve a vytvořte palačinku. Pokud chcete palačinky tlustší, počkejte 20 vteřin po nalití těsta do pánve a poté přilijte ještě trochu těsta navrch.
  5. Počkejte zhruba 30 vteřin (nebo dokud palačinka nezezlátne zespoda) a poté otočte a opékejte dalších 30 vteřin. Opakujte, dokud nespotřebujete všechno těsto.
  6. Ozdobte svými oblíbenými topingy (my máme rádi borůvky a javorový sirup bez cukru).

Nutriční informace na jednu palačinku:

Kalorie 115
Tuky 1g
Sacharidy 14g
Bílkoviny 15g
Nela Hoskovcova
Autor a expert
Zobrazit profil Nela Hoskovcova
Nela je původem z Vysočiny, ale žije a pracuje ve Velké Británii, kde také vystudovala BSc (Hons) v oboru Sport, Exercise and Nutrition a následně MSc v oboru Food and Nutrition. Je registrovanou specialistkou na sportovní výživu na Sport and Exercise Nutrition Register (SENr) pod British Dietetic Association. Kromě toho je také certifikovanou osobní trenérkou a fitness instruktorkou. Nela praktikuje výživu na plný úvazek a ve volném čase se věnuje klientům na osobním tréninku a vede skupinové fitness lekce, její nejoblíbenější je spinning. Sama sport a pohyb miluje a věnuje se mu od malička – přes cheerleading, aerobic a step aerobic se dostala k gymu, činkám a běhu, což jsou momentálně její oblíbené aktivity. Kromě toho ale miluje jídlo a nikdy nepohrdne procházkou do kavárny na dort a cappuccino.
myprotein