Máte chuť na lahodně vláčné brownies?
S tímhle super-jednoduchým receptem od Nialla Kirklanda můžete vykouzlit jeden plech za minimum času, a to za použití jen několika málo ingrediencí.
Možná jste zvyklí batáty vídat spíše jako přílohu k burgeru ve formě hranolek – ale věřte nám, stejně skvěle fungují i ve sladkých receptech. Jsou přirozeně sladké a vláčné, takže jsou ideální ingrediencí do brownies.
Stačí pár jednoduchých kroků a vykouzlíte si plech vynikající čokoládové dobroty (která chutná ještě lépe než ty z obchodu).
Počet porcí: 10Ingredience
- 300g batátů
- 125g ořechového másla podle chuti
- 70g javorového sirupu
- 25g Organického kakaa
- Špetka mořské soli
- Hrst čokoládových peciček
Postup
- Nejprve předehřejte troubu na 175 stupňů.
- Poté začněte vařit vodu. Oloupejte a nakrájejte batáty a poté vařte 15-20 minut.
- Až budou hotové, rozmačkejte je a dejte do mísy. Přidejte ořechové máslo, javorový sirup, kakao a špetku soli.
- Smíchejte všechny ingredience, dokud se nevytvoří hladké těsto.
- Těsto dejte na vymazaný a vyložený plech nebo do formy na pečení, posypejte čokoládovými pecičkami (pokud chcete) a pečte 20 minut.
- Vyndejte z trouby a nechte zchladnout. Rozkrájejte na 10 kousků a dejte se do jídla!
Lauren vystudovala anglickou literaturu a pochází z jihu. Miluje plavání, během uplynulých let objevila sílu tréninků se zátěží a má mnoho prostoru pro zlepšení ve svých každotýdenních hodinách Hot jógy.
O víkendech většinou peče nebo jí nějaký brunch a užívá si každý nový recept se svými spolubydlícími - hlavně od té doby, co se zbavila studentských návyků jako například života na těstovinách. Především však věří v udržování rovnováhy mezi tréninkem a sociálním životem.
Zjistěte víc o zkušenostech Lauren zde.