Lahodný meal prep nemusí zabrat celou noc.
Tenhle lahodný svěží cizrnový salát plný chuti vám doslova zabere pouhých 10 minut na přípravu a nevyžaduje vůbec žádné vaření. V jednoduchosti je krása.
Je plný skvělých středomořských chutí a obsahuje křupavou červenou cibuli, výrazný sýr feta a bohaté Kalamata olivy, to celé zalité lehkým dresinkem. Zapomeňte na smutné listí jako pro králíka, tohle je salát, na který se budete těšit, to nám věřte. Každá porce navíc obsahuje úctyhodných 19g bílkovin.
Počet porcí: 4https://www.youtube.com/watch?v=iZFjiscQlQY&feature=emb_logo
Ingredience
- 75ml olivového oleje
- 35ml bílého vinného octa
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 špetka soli
- 1 špetka černého pepře
- 1 hrst petržele (nasekané)
- 2 plechovky cizrny (přeceděné)
- 1 okurka (na kostky)
- 1 červená cibule (na tenko nakrájená)
- 1 červená paprika (na kostky)
- 200g Kalamata oliv (nasekaných)
- 150g sýru feta (rozdrobeného)
Postup
- Nejprve připravte dresink tak, že do malé misky dáte olej, bílý vinný ocet, citronovou šťávu, sůl, pepř a nasekanou petržel a zamícháte. Dejte stranou.
- Do velké mísy dejte přeceděnou cizrnu, nakrájenou okurku, červenou papriku, červenou cibuli, rozpůlené olivy a rozdrobenou fetu. Přes všechny ingredience přelijte dresink a dobře promíchejte. To je všechno! Podávejte ihned nebo rozdělte do krabiček na později.
Nutriční informace
Na jednu porci
Kalorie | 401 |
---|---|
Tuky | 23g |
Sacharidy | 25.5g |
Bílkoviny | 19g |
Lauren vystudovala anglickou literaturu a pochází z jihu. Miluje plavání, během uplynulých let objevila sílu tréninků se zátěží a má mnoho prostoru pro zlepšení ve svých každotýdenních hodinách Hot jógy.
O víkendech většinou peče nebo jí nějaký brunch a užívá si každý nový recept se svými spolubydlícími - hlavně od té doby, co se zbavila studentských návyků jako například života na těstovinách. Především však věří v udržování rovnováhy mezi tréninkem a sociálním životem.
Zjistěte víc o zkušenostech Lauren zde.