Běžné müsli tyčinky jsou často plné přidaného cukru a tuku. Dnes si připravíme fitness variantu domácích müsli tyčinek. Nebudeme přidávat žádný zbytečný cukr ani tuk a místo toho je obohatíme o protein. Vznikne ideální svačinka na cesty a výlety nejen pro sportovce.
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření/pečení: 20 minut
Počet porcí: 12
Nutriční hodnoty 12 porcí 1 porce
Energetická hodnota: 2 657 kCal 221 kCal
Sacharidy: 273 g 23 g
Z toho cukry: 77 g 6 g
Bílkoviny: 120 g 10 g
Tuky: 122 g 10 g
Ingredience
Základní hmota- 100 g kešu 100% přírodní nepražené a nesolené
- 30 g chia semínek
- 20 g sezamových semínek
- voda
- 200g ovesných vloček
- 100 g sušených brusinek
- 80 g protein
- 60 g strouhaného kokosu
- 2 lžíce sirupu MyProtein (20 g)
1. Kešu zalijte vodou tak, aby bylo ponořené, a nechejte přes noc namočené.
2. Chia semínka a sezamová semínka zalijte 300 – 400 ml vody a také nechejte přes noc namočené.
3. Než začnete s přípravou, rozehřejte troubu na 180 °C.
4. Slijte z kešu přebytečnou vodu a společně s chia a sezamem rozmixujte na hutnější těsto.
5. Podle potřeby přilévejte vodu.
6. Do hmoty vmíchejte ostatní ingredience. Hmotu ochutnejte a případně doslaďte.
7. Hmotu rozprostřete na plech vystlaný pečícím papírem na výšku cca 2 cm a pečte 20 minut.
8. Nechejte zchládnout a rozkrájejte na 12 obdélníkových tyčinek.
Poznámky
* Můžete použít i jiné druhy ořechů, semínek a sušeného ovoce, případně i kousky čokolády, např. MyProtein kakaové boby, kakaové kousky nebo kakaové knoflíky
* Doporučuji syrovátkový protein izolát, příchuť dle vlastní preference, já jsem použila vanilkový.
* Místo MyProtein sirupu lze použít libovolné jiné tekuté lepkavé sladilo, např. rýžový sirup, javorový sirup nebo med. MyProtein sirup je nejvhodnější, protože nemá žádné kalorie. Příchuť opět dle vlastní preference.
* Na velikosti plechu příliš nezáleží, začněte od středu, těsto nemusí být rozprostřené přes celý plech, pouze kraje dobře zarovnejte.
* Lze udělat i raw nepečenou verzi. V tomto případě dejte těsto na plech, které se vejde do lednice, a nechejte dobře ztuhnout.