Halloween už máme možná za sebou, ale naše láska k dýním žije dál.
Hledáte inspiraci na lahodný způsob, jak se zbavit zbytků dýně? Dýňové červené kari od Nialla Kirklanda je hřejivým jídlem, které je perfektní na chladné večery.
Je v něm spousta česneku, zázvoru, čerstvého chilli a pár lžic bohaté, aromatické thajské červené kari pasty – kombinace, která vás pořádně zahřeje.
Tento recept od Nialla je navíc skvělý na spotřebování zbytků zeleniny, prostě je hoďte do hrnce spolu s brokolicí, dostanete tak extra dávku vitamínů, která navíc skvěle chutná.
Počet porcí: 4https://www.youtube.com/watch?v=pSp_WV2PU20&feature=emb_logo
Ingredience
- 600g dýně (oloupané a nakrájené na kostičky)
- 1 lžíce kokosového oleje
- 1 cibule (najemno nasekaná)
- 1 červená chilli paprička (najemno nakrájená)
- 3 stroužky česneku (prolisované)
- Kousek zázvoru o velikosti palce (najemno nasekaný)
- 2 lžíce thajské červené kari pasty
- 400ml kuřecího vývaru
- 1 plechovka kokosového mléka
- 1 lžička kurkumy
- Špetka chilli koření
- 1 brokolice (naporcované na růžičky)
- Sůl a pepř
- Basmati rýže
- Nasekaný koriandr
Postup
- Nejprve oloupejte a nakrájejte dýni na velké kusy.
- Ve velké, hluboké pánvi rozehřejte kokosový olej a přidejte cibuli.
- Smažte 5 minut, poté přidejte chilli, česnek, zázvor a opékejte další 2-3 minuty za častého míchání.
- Přidejte kari pastu, dobře zamíchejte a minutu opékejte.
- Dále přidejte do pánve dýni a trochu vody, na dýni dejte kari pastu a poté přidejte vývar a kokosové mléko.
- Dobře zamíchejte a nechte probublávat. Nechte vařit 15 minut.
- Přidejte kurkumu, chilli, okořeňte podle chuti a dobře zamíchejte.
- Přidejte brokolici, zakryjte a nechte vařit 3-4 minuty.
- Ochutnejte a dochuťte, pokud bude třeba. Podávejte s basmati rýží a posypte koriandrem – dobrou chuť!
Nutriční informace
Na jednu porci
Kalorie | 171kcal | 95 kalorií z tuku |
---|
% Doporučeného denního množství * | ||
---|---|---|
Tuky | 10.5g | 16% |
Sacharidy | 22g | 7% |
Bílkoviny | 7.4g | 15% |
Lauren vystudovala anglickou literaturu a pochází z jihu. Miluje plavání, během uplynulých let objevila sílu tréninků se zátěží a má mnoho prostoru pro zlepšení ve svých každotýdenních hodinách Hot jógy.
O víkendech většinou peče nebo jí nějaký brunch a užívá si každý nový recept se svými spolubydlícími - hlavně od té doby, co se zbavila studentských návyků jako například života na těstovinách. Především však věří v udržování rovnováhy mezi tréninkem a sociálním životem.
Zjistěte víc o zkušenostech Lauren zde.