Nela Hoskovcova
Autor a expert1 rok Ago
Receptů na dezerty není nikdy dost. A co teprve na dezerty, které se nemusí péct. A takové, které jsou navíc z nutričně hodnotnějších surovin. Už jsme vás dostatečně nalákali? Tenhle jahodový dezert s chia semínky a arašídovým máslem podle @viktorie_hrazdilkova dodá život dokonce i rýžovým chlebíčkům!
Ingredience:
5 rýžových chlebíčků
1 odměrka proteinu
2 PL arašídového másla
hrst jahod
1 ČL chia semínek
1 PL kakaa
1 ČL škrobu
Postup:
Rýžové chlebíčky rozdrťte a smíchejte s proteinem a arašídovým máslem.
Vzniklou směs utlačte do formy/misky.
Jahody rozvařte, zahustěte chia semínky a přidejte k utlačené směsi.
Horní kakaovou polevu vytvořte tak, že smícháte kakao, trochu vody (cca 100ml) a škrob a krátce provařte.
Nutriční informace na 1ks (1/8):
Kalorie | 76 |
---|---|
Tuky | 3,25g |
Sacharidy | 7,2g |
Bílkoviny | 4,5g |
Nela Hoskovcova
Autor a expert
Nela je původem z Vysočiny, ale žije a pracuje ve Velké Británii, kde také vystudovala BSc (Hons) v oboru Sport, Exercise and Nutrition a následně MSc v oboru Food and Nutrition. Je registrovanou specialistkou na sportovní výživu na Sport and Exercise Nutrition Register (SENr) pod British Dietetic Association. Kromě toho je také certifikovanou osobní trenérkou a fitness instruktorkou.
Nela praktikuje výživu na plný úvazek a ve volném čase se věnuje klientům na osobním tréninku a vede skupinové fitness lekce, její nejoblíbenější je spinning. Sama sport a pohyb miluje a věnuje se mu od malička – přes cheerleading, aerobic a step aerobic se dostala k gymu, činkám a běhu, což jsou momentálně její oblíbené aktivity. Kromě toho ale miluje jídlo a nikdy nepohrdne procházkou do kavárny na dort a cappuccino.