Tato frittata ze sladkých brambor je perfektní jídlo k obědu na cesty nebo jako rychlá večeře uprostřed vašeho týdne pro spotřebování nějaké zeleniny chutným způsobem. Díky vysokému obsahu bílkovin je jídlo ideální po vašem tréninku v posilovně a pomůže vám dosáhnout doporučené denní dávky.
Navíc množství vystačí na dvě porce, takže si můžete půlku schovat na druhý den. Snadné.
Počet porcí: 2 porce
Čas na přípravu: 15 minut
Čas vaření: 20 minut
Celkový čas: 35 minut
Ingredience
● 8 velkých vajec ● 1 malá sladká brambora ● 2 čajové lžíce olivového oleje ● 1 malá cibule ● 130 g kapustových listů ● Sůl ● Pepř
Postup
1. Nejdříve si předehřejte troubu na 230 °C.
2. Připravte si zeleninu – oloupejte sladkou bramboru a nakrájejte na malé kostičky, hrubě nasekejte cibuli a listy kapusty.
3. Rozdělte vejce na žloutky a bílky. Použijete pouze 4 žloutky, takže si další 4 můžete schovat do dalšího receptu. 8 bílků rozmíchejte ve velké misce, dokud nebude hmota vytvářet jemné špičky.
4. Jemně vmíchejte 4 žloutky do bílků, dokud se hmoty nespojí. Vejce vložte do lednice, dokud neuvaříte zeleninu.
5. Nakrájenou sladkou bramboru vložte do velké nepřilnavé pánve, zalijte 250 ml vody a postavte na silný plamen, aby se voda začala vařit (pokud nemáte nepřilnavou pánev, použijte normální, ale přidejte dostatek oleje!).
6. Snižte plamen, aby voda slabě vřela a příležitostně promíchávejte, dokud se voda nevypaří. Přidejte olivový olej, cibuli, koření, sůl a pepř. Vařte na středním plamenu za častého míchání, dokud cibule nezměkne.
7. Přidejte kapustu a vařte další dvě minuty, dokud kapusta nezačne chřadnout.
8. Ujistěte se, že zelenina pokrývá rovnoměrně dno pánve a vlijte vaječnou směs, rozetřete, aby vznikla hladká vrstva.
9. Pečte v troubě po dobu 5-6 minut, dokud není frittata propečená – měla by být nadýchaná a lehce hnědá na povrchu.
Nutriční informaceMnožství na porci
Kalorie 388 kcal
171kalorií z tuků
Celkem tuky 19 g
Celkem sacharidy 29 g
Bílkoviny 25 g
Jennifer Blow je naše nutriční specialistka registrovaná u UKVRN, což je britský registr kompetentních a kvalifikovaných nutričních profesionálů. Má tituly Bachelor of Science in Nutritional Science a Master’s of Science by Research in Nutrition a nyní se specializuje na použití sportovních suplementů pro zdraví a fitness, podložené důvěryhodným výzkumem.
Jennifer byla citována nebo zmíněna jako nutriční specialista v řadě významných publikací jako Vogue, Elle a Grazia pro její expertní znalost významu výživy pro cvičení a zdravý životní styl.
Její zkušenosti sahají od práce s NHS na testech o zásazích do výživy po specifický výzkum suplementace omega 3 mastnou kyselinou a také vlivu fast foodu na zdraví, což bylo prezentováno na výroční konferenci Nutrition Society . Jennifer se podílí na řadě akcí pro profesní rozvoj, aby měla jistotu, že její znalosti zůstanou na vysoké úrovni. Přečtěte si více o zkušenostech Jennifer zde.
Ve svém volném čase Jennifer ráda chodí po horách a jezdí na kole. Z jejích příspěvků poznáte, že ráda dokazuje, že zdravá strava nemusí znamenat život o hladu.