S tímhle lahodným receptem bude ten návrat do práce o něco snazší.
Nemůžete se už na cukroví a bramborový salát ani podívat? Rozumíme. Může to být trošku šok, až se budete snažit vrátit k normálním pravidelným jídlům a snížit přísun cukroví, ale klíčem je najít jídla, která jsou plná chuti, tak jako tenhle recept od Nialla Kirklanda.
Tohle harissa kuře je kořeněné a lahodné – perfektní kombinace s aromatickým kuskusem na marocký způsob a čerstvou křupavou zeleninou. Ideální jídlo po svátcích.
Počet porcí: 4https://www.youtube.com/watch?v=w3QMTfyqIWw&feature=emb_logo
Ingredience
- 500g kuřecích stehenních řízků bez kůže
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje
- 2 lžíce harissa pasty
- Šťáva z ½ citronu
- 1 cibule (najemno nasekaná)
- 3 stroužky česneku (utřeného)
- 2 lžíce kokosového oleje
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička uzené papriky
- 350g kuskusu
- 1 kostka zeleninového bujonu
- 1 litr vroucí vody
- 1 hrst čerstvé petržele (najemno nasekané)
- 1 lžička chilli plátků
- 40g piniových oříšků
- 50g rozinek
- K podávání: cherry rajčátka, rukola, červená paprika
Postup
- Nejprve dejte na kuře olivový olej, harissa pastu, sůl, pepř a citronovou šťávu a vetřete do masa. Až bude kuře obalené, dejte stranou a nechte marinovat.
- Mezitím nakrájejte cibuli a česnek a rozehřeje lžičku kokosového oleje v nepřilnavé pánvi. Přidejte cibuli a opékejte 5 minut, dokud nezměkne.
- Přidejte do pánve česnek a opékejte 2 minuty, než přidáte kmín a uzenou papriku. Koření vmíchejte do cibule a česneku a poté přidejte suchý kuskus.
- Rozmíchejte bujon ve vroucí vodě a přidejte do pánve. Všechno zamíchejte a nechte kuskus nasát tekutinu.
- Mezitím rozehřejte zbytek kokosového oleje v pánvi na vysokou teplotu. Přidejte harissa kuřecí stehna a opékejte 4-5 minut z každé strany, vyjměte z pánve a dejte stranou.
- Až kuskus nasákne bujon a zdvojnásobí se, dejte do velké mísy a přidejte rozinky, piniové oříšky, petržel, šťávu z půl citronu, sůl, pepř a plátky chilli.
- Do každé krabičky na jídlo dejte porci kuskusu a navrch dejte harissa kuře. Ozdobte jakoukoliv extra zeleninou, kterou máte rádi – Niall zvolil červenou papriku, cherry rajčátka a rukolu.
Nutriční informace
Na jednu porci
Kalorie | 579 |
---|---|
Tuky | 21g |
Sacharidy | 30g |
Bílkoviny | 29g |
Lauren vystudovala anglickou literaturu a pochází z jihu. Miluje plavání, během uplynulých let objevila sílu tréninků se zátěží a má mnoho prostoru pro zlepšení ve svých každotýdenních hodinách Hot jógy.
O víkendech většinou peče nebo jí nějaký brunch a užívá si každý nový recept se svými spolubydlícími - hlavně od té doby, co se zbavila studentských návyků jako například života na těstovinách. Především však věří v udržování rovnováhy mezi tréninkem a sociálním životem.
Zjistěte víc o zkušenostech Lauren zde.