
Tohle je recept, který MUSÍTE vyzkoušet. Pravděpodobně jste si na sociálních sítích všimli japonských souffle palačinek, ale asi vás nenapadlo, že si je můžete udělat doma, nebo ano?
A právě kvůli tomu je tady @healthy_floflo. Nikdy se nezalekla žádné kuchyňské výzvy a těžce pracovala na tom, aby vyladila tenhle neskutečný recept na proteinový japonské palačinky.
Nadýchané a správně „klepavé“, tyhle japonské palačinky jsou něco speciálního. A přímo si říkají o to, abyste je zalili naším javorovým sirupem bez cukru.
Nenechte se odradit počtem kroků v postupu. Flo slibuje, že to není tak komplikované, jak se na první pohled může zdát – klíčem je se ujistit, že vaječné bílky budou studené, než je vyšleháte, a že palačinky budete opékat pomalu a na nižší teplotu. Výsledek za to 100% stojí.
Počet porcí: 1
https://www.youtube.com/watch?v=8gC3ifrlCG4&feature=emb_logo
Ingredience
2 vejce (vychlazená)
1 odměrka Impact Whey Proteinu (jakákoliv příchuť)
25g mouky
30ml mléka
¼ lžičky citronové šťávy (nebo jen pár kapek)
2 lžíce javorového sirupu bez cukru

Postup
Nejprve oddělte bílky od žloutků. Vejce musí být na tento recept vychlazená, takže se ujistěte, že přes noc byla v lednici.
Dále dejte do mísy žloutky, mouku, proteinový prášek a mléko a smíchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Dejte stranou.
V další míse vyšlehejte bílky, dokud nebudou opravdu tuhé (to poznáte tak, že nevypadnou z mísy, když ji obrátíte dnem vzhůru). Přidejte pár kapek citronové šťávy, což by mělo bílkům pomoci držet konzistenci déle.
Poté přidejte vyšlehané bílky do těsta a zlehka obracejte, aby v těstě zůstalo co nejvíc vzduchu – dejte si pozor, abyste ho nepřemíchali.
Lehké, nadýchané palačinkové těsto dejte do zdobícího sáčku a jemně ho vymáčkněte na nepřilnavou pánev nad mírným plamenem. Palačinka by měla být tlustá, ne velká a tenká. Těsto by mělo vyzbýt na 2 takové palačinky. Pokud nemáte zdobící sáček, můžete těsto dávkovat lžící, bude to jen trošku více nepořádku.
Opékejte na mírném plamenu 5-7 minut z jedné strany. Do pánve dejte pár kapek vody a zakryjte poklicí, aby vznikla pára.
Otočte a opékejte z druhé strany stejně dlouho.
Podávejte se štědrou porcí javorového sirupu bez cukru.
Nutriční informace
Na jednu porci
Kalorie | 336 |
---|---|
Tuky | 10.7g |
Sacharidy | 22.7g |
Bílkoviny | 32.9g |

Lauren vystudovala anglickou literaturu a pochází z jihu. Miluje plavání, během uplynulých let objevila sílu tréninků se zátěží a má mnoho prostoru pro zlepšení ve svých každotýdenních hodinách Hot jógy.
O víkendech většinou peče nebo jí nějaký brunch a užívá si každý nový recept se svými spolubydlícími - hlavně od té doby, co se zbavila studentských návyků jako například života na těstovinách. Především však věří v udržování rovnováhy mezi tréninkem a sociálním životem.
Zjistěte víc o zkušenostech Lauren zde.