Když se na jaro mění často počasí, naše imunita podstupuje poměrně náročnou zkoušku. Citróny jsou přírodní antioxidanty obsahující velké množství vitamínu C, který naši obranyschopnost umí skvěle podpořit. Proč si je tedy nedopřát i v jiné formě, než v čaji? Pojďme se společně pustit do jednoduchého, ale výtečného jarního citrónového cheesecaku, který si zamilujete!
Ingredience na korpus:
· 50g kokosový olej
· 25g kešu másla
· 100g jemných mletých ovesných vloček (příchuť vanilka)
Ingredience na krém:
· Šťáva z jednoho citrónu
· Odměrka Impact Whey protein (příchuť vanilka)
· 250g odtučněný/polotučný tvaroh
· Flavdrops (příchuť citrón)
Postup:
1. Nachystáme si kulatou formu, kterou zlehka vymažeme kokosovým olejem, popřípadě ještě dno vyložíme pečícím papírem.
2. Troubu předehřejeme na 175°C.
3. Rozehřejeme kokosový olej a kešu máslo a dobře promícháme. Postupně vmícháváme instantní mleté vločky, tak, aby vzniklo jednolité těsto. To dáme na dno formy a rovnoměrně rozložíme a dáme péct na 10 minut.
4. Mezitím v míse smícháme tvaroh s pár kapičkami flavdrops a citrónovou šťávou. Přidáme odměrku proteinu a dobře rozmícháme.
5. Vytáhneme z trouby předpečený korpus a přidáme na něj tvarohovou vrstvu.
6. Vložíme do trouby a pečeme na 175°C ještě 20-30 minut.
7. Necháme vychladnout a podáváme.
TIP: Po upečení můžeme částečně poklást cheesecake tenkými plátky citrónu a podávat se lžící jemného kešu másla.
Živiny na jednu porci (1/8 celkového množství):Energie: 153,8kcal
Bílkoviny: 8,02g
Sacharidy: 9,13g
Tuky: 9,1g
Vláknina: 1,3g