Lauren Dawes
Autor a expert4 měsíců Ago
Kuře s rýží je možná fitness klasika, ale proč si to trochu neokořenit. Tohle aromatické biryani je lahodné a navíc nabité 72g bílkovin.
Počet porcí: 2
Ingredience
- 2 kuřecí prsa (na kostky)
- 175g nízkotučného řeckého jogurtu
- 1 lžíce drceného česneku
- 1 lžíce drceného zázvoru
- 2 lžičky soli
- 1 lžíce pepře
- 1 lžíce uzené papriky
- 300g rýže
- ½ lžičky šafránu nebo kurkumy
- 1 lžička olivového oleje
- 1 cibule (na jemné plátky)
- Kardamom, hřebíček a celá skořice
- ½ lžičky garam masala
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- Hrst čerstvého koriandru
Postup
- Nejprve dejte kuře do misky a přidejte jogurt, česnek a zázvor, uzenou papriku, osolte a opepřete. Dobře promíchejte a dejte stranou.
- Dále uvařte rýži. Přidejte sůl a kurkumu nebo šafrán, zamíchejte a uvařte podle instrukcí na obalu.
- Rozehřejte olivový olej v pánvi na vysokou teplotu a přidejte cibuli. Opékejte 10 minut nebo dozlatova.
- Přidejte hřebíček, kardamom a skořici k cibuli. Pak vyndejte z pánve a dejte stranou do misky.
- Do stejné pánve přidejte marinované kuře a opékejte 8 minut. Přidejte garam masalu a rajčatové pyré, dobře promíchejte a vraťte do pánve cibuli a rýži.
- Vše dobře smíchejte a podávejte. Ozdobte koriandrem a vychutnejte.
Nutriční informace na porci
Kalorie | 560 |
Tuky | 9g |
Sacharidy | 56g |
Bílkoviny | 72g |
Lauren Dawes
Autor a expert
Lauren vystudovala anglickou literaturu a pochází z jihu. Miluje plavání, během uplynulých let objevila sílu tréninků se zátěží a má mnoho prostoru pro zlepšení ve svých každotýdenních hodinách Hot jógy.
O víkendech většinou peče nebo jí nějaký brunch a užívá si každý nový recept se svými spolubydlícími - hlavně od té doby, co se zbavila studentských návyků jako například života na těstovinách. Především však věří v udržování rovnováhy mezi tréninkem a sociálním životem.
Zjistěte víc o zkušenostech Lauren zde.