RECEPTY
Jednoduché kuřecí kari s brokolicovou rýží

Počet porcí: 2
Ingredience
- 300g kuřecích prsou (na kostky)
- 1 velká hnědá cibule (nakrájená)
- 1 lžička česneku (utřeného)
- 1 lžička čerstvého zázvoru (nakrájeného)
- 1 ½ lžíce koření na madras kari
- 1 plechovka krájených rajčat
- 150g rýže
- 150g brokolice (na malé kousky)
- ½ červené cibule (na plátky)
- Šťáva z ½ citronu
- 20g nízkotučného jogurtu
- Hrst čerstvého koriandru

Postup
- Nejprve v pánvi rozehřejte trochu oleje na vysokou teplotu a opečte kuřecí prsa, dokud nebudou zlatavá a zcela propečená.
- Teplotu stáhněte na střední plamen, přidejte cibuli a pár minut opékejte, dokud cibule nezměkne.
- Dále přidejte česnek a minutu povařte, poté přidejte zázvor a vařte další minutu.
- Přidejte madras kari koření a opékejte další 2 minuty, vše pořádně promíchejte.
- Přidejte plechovku rajčat a přiveďte k varu. Snižte teplotu a nechte kari vařit 20 minut, nebo dokud hezky nezhoustne.
- Zatímco se kari bude hezky vařit, uvařte rýži podle instrukcí na obalu.
- V druhém hrnci opečte brokolici, dokud nebude lehce hnědá.
- Až se uvaří rýže, přimíchejte k ní brokolici. Okořeňte podle chuti.
- Červenou cibuli ochuťte citronovou šťávou.
- Dejte na talíř a ozdobte jogurtem, červenou cibulí a koriandrem.
Nutriční informace na jednu porci:
Kalorie | 450 |
Tuky | 5g |
Sacharidy | 120g |
Bílkoviny | 45g |

Lauren Dawes Autor a expert
Lauren vystudovala anglickou literaturu a pochází z jihu. Miluje plavání, během uplynulých let objevila sílu tréninků se zátěží a má mnoho prostoru pro zlepšení ve svých každotýdenních hodinách Hot jógy.
O víkendech většinou peče nebo jí nějaký brunch a užívá si každý nový recept se svými spolubydlícími - hlavně od té doby, co se zbavila studentských návyků jako například života na těstovinách. Především však věří v udržování rovnováhy mezi tréninkem a sociálním životem.
Zjistěte víc o zkušenostech Lauren zde.