Zpět na hlavní obsah
Recepty

Jednoduché lasagne plné bílkovin

Jednoduché lasagne plné bílkovin
Lauren Dawes
Autor a expert1 rok Ago
Zobrazit profil Lauren Dawes

Co se týče těstovin, lasagne jsou v úplně jiné lize. Jediný problém je, jak dlouho trvá jejich příprava. Naše šéfkuchařka @healthy_floflo má pár triků, jak tento proces usnadnit, aniž byste museli obětovat chuť.

Zapomeňte na zdlouhavou přípravu bešamelu. Flo místo toho rozmixovala cottage, parmezán a koření a vytvořila tak mnohem rychlejší alternativu, která navíc obsahuje pořádnou dávku bílkovin. Dvojitá výhra.

A až si budete vychutnávat tyhle bohaté, krémové vrstvy, rychle zapomenete na jejich přípravu. Tohle je perfektní jídlo na víkend s rodinou nebo kamarády, nebo jako ultimátní meal prep na týden. Dobrou chuť.

Počet porcí: 4

https://www.youtube.com/watch?v=rpGcDcprPU4&embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fwww.myprotein.com%2F&source_ve_path=Mjg2NjY&feature=emb_logo

Ingredience

  • 500g libového mletého hovězího (5% tuku)
  • 1 mrkev (nakrájená)
  • 1 řapíkatý celer (nakrájený)
  • ½ cibule (nakrájené)
  • 1 plechovka rajčatové omáčky (passata nebo najemno nakrájená rajčata)
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 300g cottage sýru
  • 30g parmezánu (nastrouhaného)
  • 1 lžička italských bylinek
  • 1 lžička granulovaného česneku
  • 1 lžíčka soli
  • ½ lžičky černého pepře
  • 6 plátů lasagní
  • 70g mozzarelly (nastrouhané)

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 stupňů.
  2. Mleté hovězí opečte na pánvi, kterou jste postříkali trochou oleje. Zbavte se přebytečných tekutin, vyndejte z pánve a dejte stranou.
  3. Mezitím dejte do malé misky cottage sýr, parmezán a polovinu koření (půl lžičky granulovaného česneku, soli, italských bylin a čtvrt lžičky černého pepře). Pomocí ručního mixéru rozmixujte dohladka, dokud se všechny ingredience nepropojí, a dejte stranou.
  4. Do pánve nastříkejte trochu oleje a přidejte cibuli, mrkev a celer. Opékejte 3-5 minut, dokud nezměknou.
  5. Vraťte do pánve hovězí a přidejte zbytek koření, pak přidejte celou plechovku rajčatové omáčky. Pokud používáte krájená rajčata, pomocí lžíce je nakrájejte na menší kousky.
  6. Opékejte 5-10 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  7. Začněte budovat lasagne. Třetinu směsi s hovězím masem dejte na dno zapékací misky, zakryjte 2 pláty lasagní. Přidejte další vrstvu masa a polovinu sýrové omáčky. Pokryjte dalšími dvěma pláty lasagní a proces opakujte ještě jednou.
  8. Posypte nastrouhanou mozzarellou, zakryjte alobalem a pečte 25-30 minut (na posledních 5 minut sundejte alobal).
  9. Až se lasagne dopečou, nechte je 5 minut zchladnout a podávejte. Dobrou chuť!

Nutriční informace

Na jednu porci

Kalorie 447
Tuky 9g
Sacharidy 35g
Bílkoviny 55g
Lauren Dawes
Autor a expert
Zobrazit profil Lauren Dawes

Lauren vystudovala anglickou literaturu a pochází z jihu. Miluje plavání, během uplynulých let objevila sílu tréninků se zátěží a má mnoho prostoru pro zlepšení ve svých každotýdenních hodinách Hot jógy.

O víkendech většinou peče nebo jí nějaký brunch a užívá si každý nový recept se svými spolubydlícími - hlavně od té doby, co se zbavila studentských návyků jako například života na těstovinách. Především však věří v udržování rovnováhy mezi tréninkem a sociálním životem.

Zjistěte víc o zkušenostech Lauren zde.

myprotein