Co se týče těstovin, lasagne jsou v úplně jiné lize. Jediný problém je, jak dlouho trvá jejich příprava. Naše šéfkuchařka @healthy_floflo má pár triků, jak tento proces usnadnit, aniž byste museli obětovat chuť.
Zapomeňte na zdlouhavou přípravu bešamelu. Flo místo toho rozmixovala cottage, parmezán a koření a vytvořila tak mnohem rychlejší alternativu, která navíc obsahuje pořádnou dávku bílkovin. Dvojitá výhra.
A až si budete vychutnávat tyhle bohaté, krémové vrstvy, rychle zapomenete na jejich přípravu. Tohle je perfektní jídlo na víkend s rodinou nebo kamarády, nebo jako ultimátní meal prep na týden. Dobrou chuť.
Počet porcí: 4https://www.youtube.com/watch?v=rpGcDcprPU4&embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fwww.myprotein.com%2F&source_ve_path=Mjg2NjY&feature=emb_logo
Ingredience
- 500g libového mletého hovězího (5% tuku)
- 1 mrkev (nakrájená)
- 1 řapíkatý celer (nakrájený)
- ½ cibule (nakrájené)
- 1 plechovka rajčatové omáčky (passata nebo najemno nakrájená rajčata)
- 1 lžíce rajského protlaku
- 300g cottage sýru
- 30g parmezánu (nastrouhaného)
- 1 lžička italských bylinek
- 1 lžička granulovaného česneku
- 1 lžíčka soli
- ½ lžičky černého pepře
- 6 plátů lasagní
- 70g mozzarelly (nastrouhané)
Postup
- Předehřejte troubu na 180 stupňů.
- Mleté hovězí opečte na pánvi, kterou jste postříkali trochou oleje. Zbavte se přebytečných tekutin, vyndejte z pánve a dejte stranou.
- Mezitím dejte do malé misky cottage sýr, parmezán a polovinu koření (půl lžičky granulovaného česneku, soli, italských bylin a čtvrt lžičky černého pepře). Pomocí ručního mixéru rozmixujte dohladka, dokud se všechny ingredience nepropojí, a dejte stranou.
- Do pánve nastříkejte trochu oleje a přidejte cibuli, mrkev a celer. Opékejte 3-5 minut, dokud nezměknou.
- Vraťte do pánve hovězí a přidejte zbytek koření, pak přidejte celou plechovku rajčatové omáčky. Pokud používáte krájená rajčata, pomocí lžíce je nakrájejte na menší kousky.
- Opékejte 5-10 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- Začněte budovat lasagne. Třetinu směsi s hovězím masem dejte na dno zapékací misky, zakryjte 2 pláty lasagní. Přidejte další vrstvu masa a polovinu sýrové omáčky. Pokryjte dalšími dvěma pláty lasagní a proces opakujte ještě jednou.
- Posypte nastrouhanou mozzarellou, zakryjte alobalem a pečte 25-30 minut (na posledních 5 minut sundejte alobal).
- Až se lasagne dopečou, nechte je 5 minut zchladnout a podávejte. Dobrou chuť!
Nutriční informace
Na jednu porci
Kalorie | 447 |
---|---|
Tuky | 9g |
Sacharidy | 35g |
Bílkoviny | 55g |
Lauren vystudovala anglickou literaturu a pochází z jihu. Miluje plavání, během uplynulých let objevila sílu tréninků se zátěží a má mnoho prostoru pro zlepšení ve svých každotýdenních hodinách Hot jógy.
O víkendech většinou peče nebo jí nějaký brunch a užívá si každý nový recept se svými spolubydlícími - hlavně od té doby, co se zbavila studentských návyků jako například života na těstovinách. Především však věří v udržování rovnováhy mezi tréninkem a sociálním životem.
Zjistěte víc o zkušenostech Lauren zde.