
@counting_zacros dal dohromady vlastní, bílkovinami nabitý recept na tuhle delikatesu. Pokud churros neznáte, je to typické smažené těsto, které se jí ve Španělsku, Portugalsku a částech Latinské Ameriky. Představte si čerstvě smažené koblížky na pouti.
Churros, které nerozhodí vaše makra – ano, prosím.
A můžete si k nim vybrat i omáčku. Dostatečně dobře chutnají i samy o sobě, ale pokud churros rádi namáčíte, proč nezkusit Sirup bez cukru nebo rozehřejte trochu Proteinové pomazánky.
Počet porcí: 6
Ingredience
Churros:
35g mouky
20g vanilkového Kaseinu
10g vanilkové syrovátky
100g nízkotučného řeckého jogurtu
Na posypání:
1 lžička granulované stévie
1 lžička stévie
Postup
Mouku, kasein a syrovátku prosijte do mísy a smíchejte.
Dále přidejte řecký jogurt a smíchejte, aby vzniklo těsto. Pokud je směs příliš hustá, přidejte trochu mléka.
Až bude těsto připravené, dejte ho do zdobícího sáčku s hvězdičkovou koncovkou.
Z těsta udělejte tolik churros, kolik budete chtít (tenhle recept je zhruba na 6, záleží na tom, jak velké je uděláte.
Až budou churros připravené, dejte je do horkovzdušné fritézy na 8-10 minut na 180 stupňů.
Až se budou churros smažit, dejte ingredience na posypku do malé misky a smíchejte.
Až budou churros hotové, vyndejte je z fritézy, obalte v posypce a nechte mírně zchladnout.
Vychutnejte si je ještě teplé.
Nutriční informace
Na jednu porci
Kalorie | 49 |
---|---|
Tuky | 0.33g |
Sacharidy | 5g |
Bílkoviny | 6g |
