Zpět na hlavní obsah
Recepty

Jednoduché proteinové churros

Jednoduché proteinové churros
Emily Wilcock
Autor a expert2 let Ago
Zobrazit profil Emily Wilcock

@counting_zacros dal dohromady vlastní, bílkovinami nabitý recept na tuhle delikatesu. Pokud churros neznáte, je to typické smažené těsto, které se jí ve Španělsku, Portugalsku a částech Latinské Ameriky. Představte si čerstvě smažené koblížky na pouti.

Churros, které nerozhodí vaše makra – ano, prosím.

A můžete si k nim vybrat i omáčku. Dostatečně dobře chutnají i samy o sobě, ale pokud churros rádi namáčíte, proč nezkusit Sirup bez cukru nebo rozehřejte trochu Proteinové pomazánky.

VIDEORECEPT ZDE

Počet porcí: 6

Ingredience

Churros:

  • 35g mouky
  • 20g vanilkového Kaseinu
  • 10g vanilkové syrovátky
  • 100g nízkotučného řeckého jogurtu

Na posypání:

  • 1 lžička granulované stévie
  • 1 lžička stévie

Postup

  1. Mouku, kasein a syrovátku prosijte do mísy a smíchejte.
  2. Dále přidejte řecký jogurt a smíchejte, aby vzniklo těsto. Pokud je směs příliš hustá, přidejte trochu mléka.
  3. Až bude těsto připravené, dejte ho do zdobícího sáčku s hvězdičkovou koncovkou.
  4. Z těsta udělejte tolik churros, kolik budete chtít (tenhle recept je zhruba na 6, záleží na tom, jak velké je uděláte.
  5. Až budou churros připravené, dejte je do horkovzdušné fritézy na 8-10 minut na 180 stupňů.
  6. Až se budou churros smažit, dejte ingredience na posypku do malé misky a smíchejte.
  7. Až budou churros hotové, vyndejte je z fritézy, obalte v posypce a nechte mírně zchladnout.
  8. Vychutnejte si je ještě teplé.

Nutriční informace

Na jednu porci

Kalorie 49
Tuky 0.33g
Sacharidy 5g
Bílkoviny 6g
Emily Wilcock
Autor a expert
Zobrazit profil Emily Wilcock
After completing an internship with Myprotein, Emily returned to university to finish her Bachelor of Science degree in Business Management and Marketing. With experience in lifestyle writing, Emily aims to entertain and educate through her work. Her focuses include recipes, real and inspiring stories, and working with writers to help provide easy-to-digest evidence-based research. Her work on recipes has been previously featured in The Supplement magazine, with a particular focus on high-protein, nutritious meals, plus advice on how to properly fuel your body. Outside of work, Emily’s top priority is food. She’s a self-professed star baker and a connoisseur of all things baked. In her spare time, she’s either cooking up a storm, our looking out for the opportunity to try out Manchester’s newest restaurants. But as a huge fan of carbs, if it’s not pasta or pasta-adjacent, she’s not interested. If she’s not in the kitchen, she’s tucked up with a book for an early night, or you’ll find her in the gym working up a sweat. Afterall, all those carbs require quite the appetite.
myprotein