Zpět na hlavní obsah
Recepty

Krekry z arašídového másla

Krekry z arašídového másla
Lauren Dawes
Autor a expert2 let Ago
Zobrazit profil Lauren Dawes

Oživte svoje svačinky s těmito krekry z arašídového másla podle @healthy_floflo.

Oříškové a křupavé, chutnají skvěle samy o sobě, ale stejně tak dobře s dipem nebo jakožto doplněk k vašemu oblíbenému letnímu salátu. Tenhle recept vám navíc nezabere dlouho – zamiřte do kuchyně a budete hotoví do půl hodiny. Snažte se je nesníst hned z plechu, ale nebudeme se divit, když neodoláte. Jsou tak výborné, když jsou ještě teplé z trouby.

Počet krekrů: 25

https://www.youtube.com/watch?v=1NRNZoLJPb4&feature=emb_logo

Ingredience

  • 800g mouky
  • ½ lžička soli
  • 3 lžíce arašídového másla
  • 45ml vody
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce sezamových a černého kmínu

Postup

  1. Nejprve dejte do mísy mouku, sůl, arašídové máslo a vodu a smíchejte.
  2. Až se směs spojí, rukama vypracujte těsto, dokud nevznikne kulička.
  3. Dále vyložte plech pečícím papírem a rozválejte těsto na 1 cm.
  4. Pomocí kráječe na pizzu nebo ostrého nože nakrájejte těsto na plátky zhruba 4cm na 10 cm.
  5. Plátky potřete sezamovým olejem a posypte semínky.
  6. Pečte na 180 stupňů 18/20 minut.
  7. Až budou upečené, podávejte s dipem podle chuti – podle nás chutnají skvěle s humusem!

Nutriční informace

Na jednu porci

Kalorie 127
Tuky 2.2g
Sacharidy 22g
Bílkoviny 3.8g
Lauren Dawes
Autor a expert
Zobrazit profil Lauren Dawes

Lauren vystudovala anglickou literaturu a pochází z jihu. Miluje plavání, během uplynulých let objevila sílu tréninků se zátěží a má mnoho prostoru pro zlepšení ve svých každotýdenních hodinách Hot jógy.

O víkendech většinou peče nebo jí nějaký brunch a užívá si každý nový recept se svými spolubydlícími - hlavně od té doby, co se zbavila studentských návyků jako například života na těstovinách. Především však věří v udržování rovnováhy mezi tréninkem a sociálním životem.

Zjistěte víc o zkušenostech Lauren zde.

myprotein