Oživte svoje svačinky s těmito krekry z arašídového másla podle @healthy_floflo.
Oříškové a křupavé, chutnají skvěle samy o sobě, ale stejně tak dobře s dipem nebo jakožto doplněk k vašemu oblíbenému letnímu salátu. Tenhle recept vám navíc nezabere dlouho – zamiřte do kuchyně a budete hotoví do půl hodiny. Snažte se je nesníst hned z plechu, ale nebudeme se divit, když neodoláte. Jsou tak výborné, když jsou ještě teplé z trouby.
Počet krekrů: 25
https://www.youtube.com/watch?v=1NRNZoLJPb4&feature=emb_logo
Ingredience
- 800g mouky
- ½ lžička soli
- 3 lžíce arašídového másla
- 45ml vody
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 lžíce sezamových a černého kmínu
Postup
- Nejprve dejte do mísy mouku, sůl, arašídové máslo a vodu a smíchejte.
- Až se směs spojí, rukama vypracujte těsto, dokud nevznikne kulička.
- Dále vyložte plech pečícím papírem a rozválejte těsto na 1 cm.
- Pomocí kráječe na pizzu nebo ostrého nože nakrájejte těsto na plátky zhruba 4cm na 10 cm.
- Plátky potřete sezamovým olejem a posypte semínky.
- Pečte na 180 stupňů 18/20 minut.
- Až budou upečené, podávejte s dipem podle chuti – podle nás chutnají skvěle s humusem!
Nutriční informace
Na jednu porci
Kalorie | 127 |
---|---|
Tuky | 2.2g |
Sacharidy | 22g |
Bílkoviny | 3.8g |
Lauren vystudovala anglickou literaturu a pochází z jihu. Miluje plavání, během uplynulých let objevila sílu tréninků se zátěží a má mnoho prostoru pro zlepšení ve svých každotýdenních hodinách Hot jógy.
O víkendech většinou peče nebo jí nějaký brunch a užívá si každý nový recept se svými spolubydlícími - hlavně od té doby, co se zbavila studentských návyků jako například života na těstovinách. Především však věří v udržování rovnováhy mezi tréninkem a sociálním životem.
Zjistěte víc o zkušenostech Lauren zde.