Tenhle jednoduchý recept na nudle podle @kirstyfletcher je přesně to, co potřebujete na oživení každodenní rutiny. Kombinace křupavých hovězích nudliček, křupavé zeleniny a lahodné omáčky vás zaručeně nadchne. Navíc má pěkných 30g bílkovin na porci.
Takhle na to.
Počet porcí: 3VIDEORECEPT ZDEIngredience
- 300g hovězích nudliček
- 250g uvařených vaječných nudlí
- 1 malé vejce
- 20g kukuřičného škrobu
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 kostka hovězího vývaru
- 2 lžíce rýžového octa
- 2 lžíce sójové omáčky
- 3 lžíce medu
- Špetka soli
- Špetka pepře
- Zelenina podle chuti (Kirsty použila červenou papriku, mrkev, brokolici a jarní cibulku)
Postup
- Začnete tím, že osolíte a opepříte hovězí a dáte do misky.
- Přidejte rozšlehané vejce, obalte v něm maso a pak zasypte kukuřičným škrobem.
- V pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte maso. Opečte dozlatova a křupava, vyndejte z pánve a dejte stranou.
- Připravte omáčku tak, že rozpustíte vývar v 200ml vroucí vody. Přidejte rýžový ocet, sójovou omáčku a med. Dobře zamíchejte.
- Opečte zeleninu po dobu 5-10 minut, pak přidejte omáčku, jarní cibulku a maso.
- Nechte směs bublat, dokud nezhoustne, a pak přidejte nudle.
- Podávejte ihned, zbytek můžete nechat v lednici až 3 dny.
Nutriční informace
Na jednu porci
Kalorie | 429 |
---|---|
Tuky | 14g |
Sacharidy | 44g |
Bílkoviny | 30g |
Lauren vystudovala anglickou literaturu a pochází z jihu. Miluje plavání, během uplynulých let objevila sílu tréninků se zátěží a má mnoho prostoru pro zlepšení ve svých každotýdenních hodinách Hot jógy.
O víkendech většinou peče nebo jí nějaký brunch a užívá si každý nový recept se svými spolubydlícími - hlavně od té doby, co se zbavila studentských návyků jako například života na těstovinách. Především však věří v udržování rovnováhy mezi tréninkem a sociálním životem.
Zjistěte víc o zkušenostech Lauren zde.