Emily Wilcock
Autor a expert6 měsíců Ago
Lasagne jsou vděčným jídlem. Masová náplň s porcí těstovin a roztopeným sýrem, mňam. Ale někdy se to taky přejí – jíst lasagne 6 dní za sebou může být trochu moc.Proto pro vás máme recept na lasagne z formy na chlebík. Čtyři porce na čtyři dny jako meal prep. Perfektní jídlo s vysokým obsahem bílkovin, které navíc tak dobře chutná.
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 lžička kokosového oleje
- 1 žlutá cibule (nakrájená)
- 2 stroužky česneku (nakrájené)
- 1 lžíce sušeného oregana
- 350g mletého krůtího masa
- 600g nasekaných rajčat
- 300g lasagne plátů
- 1 cuketa
- 1 lžička soli
- 1 lžička černého pepře
- 400g cottage sýra
- 3 vaječné bílky
- 100g méně tučného sýra (nastrouhaného)
Postup
- Nejprve udělejte krůtí ragú. Do pánve dejte kokosový olej a předehřejte. Přidejte cibuli a opékejte 3-4 minuty, pak přidejte česnek a opékejte další 2 minuty.
- Pak přidejte mleté krůtí a nechte opékat 3-4 minuty, občas zamíchejte. Přimíchejte oregano, ½ lžičky soli a pepře a rajčata a nechte bublat 10 minut.
- Až budete čekat, smíchejte v misce cottage a bílky spolu se zbytkem soli a pepře. Dejte stranou. Předehřejte troubu na 200 stupňů.
- Dále si připravte cuketu a pláty na lasagne. Pomocí škrabky na zeleninu vytvořte z cukety dlouhé proužky.
- Až bude krůtí ragú hotové, dejte dohromady lasagne. Začněte vrstvou cukety. Pak střidejte ragú, sýrovou omáčku, lasagne a cuketu. Navrch dejte vrstvu lasagní, poté cottage a posypte nastrouhaným sýrem.
- Pečte 15 minut pod alobalem, pak ho sundejte a přidejte na teplotě o 20 stupňů a pečte dalších 20 minut. Až budou lasagne hotové, rozdělte na 4 porce a podávejte s vaší oblíbenou zeleninou. V lednici můžete mít zhruba 3 dny.
Nutriční informace na jednu porci:
Kalorie | 665 |
Tuky | 8g |
Sacharidy | 74g |
Bílkoviny | 50g |
Emily Wilcock
Autor a expert
After completing an internship with Myprotein, Emily returned to university to finish her Bachelor of Science degree in Business Management and Marketing.
With experience in lifestyle writing, Emily aims to entertain and educate through her work. Her focuses include recipes, real and inspiring stories, and working with writers to help provide easy-to-digest evidence-based research.
Her work on recipes has been previously featured in The Supplement magazine, with a particular focus on high-protein, nutritious meals, plus advice on how to properly fuel your body.
Outside of work, Emily’s top priority is food. She’s a self-professed star baker and a connoisseur of all things baked. In her spare time, she’s either cooking up a storm, our looking out for the opportunity to try out Manchester’s newest restaurants. But as a huge fan of carbs, if it’s not pasta or pasta-adjacent, she’s not interested.
If she’s not in the kitchen, she’s tucked up with a book for an early night, or you’ll find her in the gym working up a sweat. Afterall, all those carbs require quite the appetite.