Kuřecí se suchou rýží na celý týden se může zdát jako dobrý nápad leda v neděli večer, kdy si rychle potřebujete připravit jídlo na následující týden, jen abyste se už mohli vrátit na svůj pohodlný gauč. Litovat toho pravděpodobně začnete v úterý při obědě a nenápadně budete vyhlížet, co lahodného mají vedle v kantýně.
Zkuste to tentokrát trochu obměnit.
Podívejte se na tyhle čtyři velice snadné způsoby, jak oživit kuřecí prsa – přidají vám jen několik málo minut práce navíc, ale zato rozdíl v chuti a potěšení bude mnohonásobný. Vaše budoucí já vám za to jistě poděkuje.
Počet porcí: 4
Suroviny
4 kuřecí prsa
1 lžíce 100% kokosového oleje
Sůl a pepř
Tymián
½ citronu (nakrájený)
1 lžička cajunského koření (směs pepře, papriky, chilli, cibule, česneku, oregana, hořčice, tymiánu)
1 lžíce celozrnné hořčice
1 lžíce medu
1 lžíce pesta
3 sušená rajčata
3 plátky čerstvé mozzarelly
Postup
Předehřejte troubu na 180 stupňů a připravte si plech na pečení vyložený pečícím papírem.
Na plech položte kuřecí prsa, potřete trochou kokosového oleje, osolte a opepřete.
Jedno kuřecí prso posypte tymiánem a navrch položte plátky citronu.
Druhé posypte cajunským kořením a lehce ho prsty vetřete do masa.
Třetí pomažte hořčicí, pomoci si můžete zadním koncem lžičky, aby byla hořčice rozetřena rovnoměrně po mase. Následně pokapejte medem.
Pomocí lžičky vetřete pesto do posledního kuřecího prsa a poté poklaďte sušenými rajčaty a mozzarellou.
Maso pečte zhruba 30 minut, poté plech vytáhněte z trouby a nechte zchladnout.
Každé kuřecí prso umístěte do svačinové krabičky spolu s vaší oblíbenou zeleninou a přílohou a vaše obědy jsou hotovy.
Tip: Pokud chcete tato jídla uchovat déle, můžete je i zamrazit.
Nutriční hodnoty na každé kuřecí prso:
Tymián & citron Kcal: 215 Bílkoviny: 42g Sacharidy: 2g Tuky: 4g |
Med & hořčice Kcal: 281 Bílkoviny: 42g Sacharidy: 17g Tuky: 5g |
Cajun Kcal: 208 Bílkoviny: 42g Sacharidy: 0g Tuky: 4g |
Pesto & mozzarella Kcal: 538 Bílkoviny: 62g Sacharidy: 3g Tuky: 30g |
Lauren vystudovala anglickou literaturu a pochází z jihu. Miluje plavání, během uplynulých let objevila sílu tréninků se zátěží a má mnoho prostoru pro zlepšení ve svých každotýdenních hodinách Hot jógy.
O víkendech většinou peče nebo jí nějaký brunch a užívá si každý nový recept se svými spolubydlícími - hlavně od té doby, co se zbavila studentských návyků jako například života na těstovinách. Především však věří v udržování rovnováhy mezi tréninkem a sociálním životem.
Zjistěte víc o zkušenostech Lauren zde.