Smažený sýr je prostě hospodskou klasikou, na které si (tajně) ujíždí spousta z nás. Co kdybychom vám řekli, že pro vás máme recept na odlehčenou variantu, která stejně parádně chutná? @viktorie_hrazdilkova to dokázala a dotáhla tenhle (ne)smažák k dokonalosti! Tak na co ještě čekáte?
Počet porcí: 1Suroviny
- 60g eidamu 30%
- 20g ovesných vloček
- 1 malé vejce
- 1 balení proteinových chipsů
- hrst nasekaného červeného zelí
- 20g cibule
- 1 ČL octu
- 1/2 ČL cukru
- 1P jogurtu
- 1 ČL tatarky
- sůl, pepř
- 3 PL jogurtu
- 1 PL tatarky
- 1/2 cibule
- jarní cibulka
- 1 kyselá okurka
- 1 ČL hořčice
- 1/2 ČL cukru
- sůl, pepř
Postup
Sýr obal nejprve v rozmixovaných ovesných vločkách, poté v rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance z rozmixovaných proteinových chilli chipsů. Proces opakuj dvakrát a následně dej na 15 min do mrazáku. V mezičase si nachystej hanácký salát spojením všech vypsaných surovin. Sýr dej z mrazáku rovnou do horkovzdušné fritézy na 200°C/4 min z jedné a 4 min z druhé strany. Housku rozřízni, pomaž odlehčenou tatarkou (kterou připravíš smícháním všech vypsaných surovin), přidej hanácký salát, ledový salát, horký sýr a vychutnávej.
Nutriční informace
Na jednu porci
Kalorie | 370 |
---|---|
Tuky | 16,8g |
Sacharidy | 19g |
Bílkoviny | 35,8g |