Paella je jedním z těch jídel, která chutnají přesně jako slunečná dovolená – perfektní na rozjasnění obědové pauzy v kanceláři, no ne? Pokud zavřete oči, můžete na chvíli předstírat, že jste na pláži.
Je dělaná s pikantním chorizem, uzenou paprikou, sladkými rajčaty a limetkou – lahodná kombinace bohatých chutí, která vás zasytí. Případně si ji můžete vychutnat s přáteli jakožto vzpomínku na slunečné letní večery.
Počet porcí: 5https://www.youtube.com/watch?v=pgRLyzCqHV8&feature=emb_logo
Ingredience
- 100g choriza
- 500g kuřecích stehen bez kůže
- Sůl a pepř podle chuti
- 1 cibule (nakrájená)
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička papriky
- 2 stroužky česneku (prolisované)
- 1 červená paprika (nakrájená)
- 225g paella rýže
- 400ml kuřecího vývaru
- 4 rajčata (nakrájená)
- 100g hrášku
- Citron a limetka
- Čerstvá petržel
Postup
- Nejprve dejte nakrájené chorizo do nepřilnavé pánve a opékejte pár minut, dokud nebudou strany zhnědlé a nevypustí olej. Poté dejte stranou na později.
- Do pánve dejte kuřecí stehna a opékejte na olejích z choriza. Osolte a opepřete a opékejte, dokud nebudou obě strany zhnědlé. Vyndejte z pánve a dejte stranou.
- Poté přidejte nakrájenou cibuli a opékejte několik minut, dokud nezměkne. Poté přidejte kurkumu, papriku, česnek a červenou papriku a dobře promíchejte, ať se vše obalí v koření.
- Po pár minutách přidejte paella rýži a zamíchejte. Přilijte kuřecí vývar a nasekaná rajčata a všechno smíchejte, dokud se vše nespojí.
- Do pánve dejte zpátky chorizo a zamíchejte, poté přidejte kuřecí stehna. Pánev zakryjte a nechte probublávat 15 minut, aby se rýže uvařila a nasákla tekutinu.
- Nakonec přidejte hrášek, zamíchejte a nechte prohřát, než vše sejmete z plotny. Podávejte s citronem a limetkou a posypte čerstvou pažitkou.
Nutriční informace
Na jednu porci
Kalorie | 404 |
---|---|
Tuky | 7g |
Sacharidy | 52g |
Bílkoviny | 31g |
Lauren vystudovala anglickou literaturu a pochází z jihu. Miluje plavání, během uplynulých let objevila sílu tréninků se zátěží a má mnoho prostoru pro zlepšení ve svých každotýdenních hodinách Hot jógy.
O víkendech většinou peče nebo jí nějaký brunch a užívá si každý nový recept se svými spolubydlícími - hlavně od té doby, co se zbavila studentských návyků jako například života na těstovinách. Především však věří v udržování rovnováhy mezi tréninkem a sociálním životem.
Zjistěte víc o zkušenostech Lauren zde.