Zpět na hlavní obsah
Recepty

Pečená ovesná jablka z horkovzdušné fritézy

Pečená ovesná jablka z horkovzdušné fritézy
Lauren Dawes
Autor a expert1 rok Ago
Zobrazit profil Lauren Dawes

Kdo by to byl řekl, že svačina může chutnat tak dobře? Královna zdravých receptů @healthy_floflo je zpátky s opravdu lahodnou pochoutkou, která uspokojí chutě na sladké, aniž byste jí museli obětovat příliš mnoho maker.

Oslazená medem, tahle pečená ovesná jablíčka jsou skvělá k snídani, když si chcete trochu osvěžit rutinu, nebo skvělý dezert po večeři. A nemohla by být jednodušší na přípravu.

A pokud použijete náš 100% kokosový olej místo másla, bude tenhle recept navíc veganský.

Počet porcí: 2

https://www.youtube.com/watch?v=UhLdIo4A7L4&embeds_euri=https%3A%2F%2Fwww.myprotein.com%2F&feature=emb_logo

Ingredience

  • 2 jablka
  • 40g ovesných vloček
  • 20g pekanových ořechů
  • 10g kokosového oleje
  • ½ lžičky skořice
  • 1 lžíce medu
  • Špetka soli
  • Javorový sirup na polití

Postup

  1. V míse smíchejte vločky, pekany, kokosový olej, skořici, med a sůl.
  2. Rozkrojte jablka napůl a zbavte jádřince. Duté poloviny jablka naplňte směsí vloček.
  3. Pečte v horkovzdušné fritéze 10-12 minut na 180 stupňů.
  4. Polijte dostatkem javorového sirupu a vychutnejte si je, dokud jsou ještě horká. Lahůdka.

Nutriční informace

Na jednu porci

Kalorie 327
Tuky 14g
Sacharidy 50g
Bílkoviny 3.7g
Lauren Dawes
Autor a expert
Zobrazit profil Lauren Dawes

Lauren vystudovala anglickou literaturu a pochází z jihu. Miluje plavání, během uplynulých let objevila sílu tréninků se zátěží a má mnoho prostoru pro zlepšení ve svých každotýdenních hodinách Hot jógy.

O víkendech většinou peče nebo jí nějaký brunch a užívá si každý nový recept se svými spolubydlícími - hlavně od té doby, co se zbavila studentských návyků jako například života na těstovinách. Především však věří v udržování rovnováhy mezi tréninkem a sociálním životem.

Zjistěte víc o zkušenostech Lauren zde.

myprotein