
Perník je taková naše česká, osvědčená, dezertová klasika, kterou rozhodně nikoho nemůžete urazit. V dnešním receptu se ale podíváme na trochu netradiční recept. Klasickou mouku nahradíme špaldovou a hned nám ze sladké tečky vznikne o něco zdravější varianta téže lahůdky. Tak pojďme na to!
Ingredience:
200g špaldové mouky
50g MyProtein Impact Whey Proteinu (příchuť čokoláda)
50g kokosové mouky
20g kakaa
Kypřící prášek do pečiva
Prášek do perníku
50g vlašských ořechů
100ml mléka
50ml kokosového oleje
2 vejce
Čokoládové flavdrops
Postup:
Troubu předehřejeme na 175°C a plech si vysteleme pečícím papírem, popřípadě vymažeme kokosovým olejem a zlehka vysypeme špaldovou moukou.
V míse smícháme suché ingredience – mouky, protein, kakao, prášek do pečiva a perníkový prášek.
Vlašské ořechy nasekáme na drobno a přidáme k suché směsi.
V druhé míse vyšleháme rozehřátý kokosový olej, několik kapiček flavdrops, mléko a obě vejce.
Postupně vmícháváme suché ingredience a tvoříme těsto.
V případě, že je těsto příliš tuhé, přidáme mléka.
Těsto rozprostřeme po plechu a dáme péct.
Pečeme cca 30-40 minut.
Necháme vychladnout a podáváme.

Živiny na 1 kousek (1/20):
Energie: 107,4 kcal /449,6 kJ
Bílkoviny: 4,97g
Sacharidy: 9,3g
Tuky: 4,8g
Vláknina: 2,6
