Emily Wilcock
Autor a expert2 let Ago
Každý den je hned lepší, když víte, že na vás doma čeká pizza. A nejen ledajaká pizza, ale pizza přesně podle vaší chuti, s plněnou kůrkou a pořádnou porcí sýra. A dobrou zprávou je, že tam to nekončí. Má jen 518 kcal, což je zlomek toho, co se skrývá v pizze z restaurace. A bude také za zlomek ceny.
Marino Katsouris je známý pro svoje proteinové verze dobrot. Tenhle recept budeme mít odteď na jídelníčku každý týden. My si přidáme extra pepperoni, ale vy můžete třeba vynechat ananas.
Počet porcí: 1VIDEORECEPT ZDEIngredience
- 80g mouky
- Špetka prášku do pečiva
- 100% 0% řeckého jogurtu
- 5ml olivového oleje
- Lžíce rajčatové omáčky
- Štědrá porce sýra
- Hrst nakrájené nízkotučné mozzarelly
- Italské bylinky
- 1 stroužek utřeného česneku
Postup
- Nejprve smíchejte mouku, prášek do pečiva, řecký jogurt a olivový olej, dokud se nespojí.
- Poté si pomoučete pracovní plochu a dejte na ni těsto.
- Vyválejte těsto do požadovaného tvaru.
- Poté dejte sýr kolem okrajů těsta a těsto přes sýr přehněte, aby vznikla plněná kůrka.
- Potřete těsto rajčatovou omáčkou, přidejte mozzarellu, bylinky a topingy podle chuti.
- Pečte v horkovzdušné fritéze 10-15 minut na 180 stupňů.
Nutriční informace
Na jednu porci
Kalorie | 518 |
---|---|
Tuky | 11g |
Sacharidy | 66g |
Bílkoviny | 42g |
Emily Wilcock
Autor a expert
After completing an internship with Myprotein, Emily returned to university to finish her Bachelor of Science degree in Business Management and Marketing.
With experience in lifestyle writing, Emily aims to entertain and educate through her work. Her focuses include recipes, real and inspiring stories, and working with writers to help provide easy-to-digest evidence-based research.
Her work on recipes has been previously featured in The Supplement magazine, with a particular focus on high-protein, nutritious meals, plus advice on how to properly fuel your body.
Outside of work, Emily’s top priority is food. She’s a self-professed star baker and a connoisseur of all things baked. In her spare time, she’s either cooking up a storm, our looking out for the opportunity to try out Manchester’s newest restaurants. But as a huge fan of carbs, if it’s not pasta or pasta-adjacent, she’s not interested.
If she’s not in the kitchen, she’s tucked up with a book for an early night, or you’ll find her in the gym working up a sweat. Afterall, all those carbs require quite the appetite.