Tenhle banana bread s cheesecake náplní je skvělou zdravou snídaní, pre- nebo post-workoutovým jídlem nebo zdravou sladkou odpolední svačinkou.
S naším Sirupem bez cukru je to zaručeně pochoutka s nízkým obsahem cukru a díky vanilkovému Impact Whey Proteinu je to skvělá odměna, která vás zasytí a uspokojí všechny chutě.
https://www.youtube.com/watch?v=HadGTCVdS-0&feature=emb_logo
Počet porcí: 10
Čas přípravy: 5 minut
Čas pečení: 45 minut
Celkový čas: 50 minut
Ingredience
Na banana bread:- 2 zralé banány
- 1 velké vejce
- 120ml Sirupu bez cukru (Maple)
- 40g kokosového oleje (změklého)
- 125g mouky
- 2 odměrky Impact Whey Proteinu (Vanilka)
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 velké vejce
- 110g měkkého cream cheese s nízkým obsahem tuku
- 60ml Sirupu bez cukru (Maple)
- 1 odměrka Impact Whey Proteinu (Vanilka)
Postup
- Nejprve předehřejte troubu na 180 stupňů.
- Poté si připravte těsto na banana bread. Ve střední misce rozmačkejte banány, přidejte vejce, sirup bez cukru a změklý kokosový olej.
- Přidejte mouku, Impact Whey Protein a prášek do pečiva a promíchejte, dokud se směs nespojí (malé hrudky budou stále vidět). Dejte stranou.
- Nyní si připravte náplň. Smíchejte vejce, cream cheese, sirup bez cukru a Impact Whey Protein.
- Polovinu těsta na banana bread nalijte do vymazané formy. Na těsto nalijte náplň a rovnoměrně rozetřete. Na náplň nalijte zbytek těsta na banana bread.
- Pečte zhruba 45 minut, nebo dokud se těsto nepřestane lepit na špejli. Doba pečení závisí na vaší troubě, tak banana bread bedlivě sledujte!
- Nechte zchladnout 15 minut před podáváním.
- Nakrájejte na 10 kousků a vychutnejte si ho!
Nutriční informace
Na jednu porci
Kalorie | 156kcal | 54 kalorií z tuku |
---|
% Doporučeného denního množství * | ||
---|---|---|
Tuky | 6g | 9% |
Sacharidy | 16g | 5% |
Bílkoviny | 10g | 20% |
Jennifer Blow je naše nutriční specialistka registrovaná u UKVRN, což je britský registr kompetentních a kvalifikovaných nutričních profesionálů. Má tituly Bachelor of Science in Nutritional Science a Master’s of Science by Research in Nutrition a nyní se specializuje na použití sportovních suplementů pro zdraví a fitness, podložené důvěryhodným výzkumem.
Jennifer byla citována nebo zmíněna jako nutriční specialista v řadě významných publikací jako Vogue, Elle a Grazia pro její expertní znalost významu výživy pro cvičení a zdravý životní styl.
Její zkušenosti sahají od práce s NHS na testech o zásazích do výživy po specifický výzkum suplementace omega 3 mastnou kyselinou a také vlivu fast foodu na zdraví, což bylo prezentováno na výroční konferenci Nutrition Society . Jennifer se podílí na řadě akcí pro profesní rozvoj, aby měla jistotu, že její znalosti zůstanou na vysoké úrovni. Přečtěte si více o zkušenostech Jennifer zde.
Ve svém volném čase Jennifer ráda chodí po horách a jezdí na kole. Z jejích příspěvků poznáte, že ráda dokazuje, že zdravá strava nemusí znamenat život o hladu.