Sladký, lehký a zároveň sytý dezert. To vše ale s absolutním minimem sacharidů, naopak větším množstvím zdravých tuků. Není totiž pravidlo, že sladké „prohřešky“ musí být plné cukru. Milovníci čokolády, tento recept by ve vaší kuchařce rozhodně neměl chybět!
- 100g kokosového mléka
- 100g MyProtein čokoládových koulí
- 2 žloutky
- 4 bílky
- mandlové aroma
Postup:
Nejdříve si dáme vařit v kastrolku kokosové mléko a ve chvíli, kdy dojde k jeho bodu varu, ploténku vypneme a přidáme k mléku čokoládové koule. Po jejich úplném rozpuštění vmícháme do směsi 2 žloutky a mícháme zhruba 3 minuty do vzniku celistvé směsi. Následně necháme vychladnout a odležet na 10 minut. Mezitím si připravíme sníh z vaječných bílků. Vložíme tedy 4 bílky do mísy a použijeme ruční šlehač, kterým bílky rozšleháme při nejmenší rychlosti šlehače. Mezi šleháním přidáme také lžičku mandlového aroma a šleháme dál (zhruba 3 minuty-sníh musí být tuhý). Následně vzniklý sníh po menších porcích vmícháme do čokoládové vychladnuté směsi. A je hotovo! Nyní vložte čokoládové mousse do lednice a po 4 hodinách se dá již servírovat.
Čokoládové mousse v tomto jednoduchém a zdravém pojetí je vhodné jako dezert či svačina.
Nutriční hodnoty na 1 větší porci:
154 kcal
S-3,9g
T-11,9g
B-6g