
Sladký, lehký a zároveň sytý dezert. To vše ale s absolutním minimem sacharidů, naopak větším množstvím zdravých tuků. Není totiž pravidlo, že sladké „prohřešky“ musí být plné cukru. Milovníci čokolády, tento recept by ve vaší kuchařce rozhodně neměl chybět!
100g kokosového mléka
2 žloutky
4 bílky
mandlové aroma
Postup:
Nejdříve si dáme vařit v kastrolku kokosové mléko a ve chvíli, kdy dojde k jeho bodu varu, ploténku vypneme a přidáme k mléku čokoládové koule. Po jejich úplném rozpuštění vmícháme do směsi 2 žloutky a mícháme zhruba 3 minuty do vzniku celistvé směsi. Následně necháme vychladnout a odležet na 10 minut. Mezitím si připravíme sníh z vaječných bílků. Vložíme tedy 4 bílky do mísy a použijeme ruční šlehač, kterým bílky rozšleháme při nejmenší rychlosti šlehače. Mezi šleháním přidáme také lžičku mandlového aroma a šleháme dál (zhruba 3 minuty-sníh musí být tuhý). Následně vzniklý sníh po menších porcích vmícháme do čokoládové vychladnuté směsi. A je hotovo! Nyní vložte čokoládové mousse do lednice a po 4 hodinách se dá již servírovat.
Čokoládové mousse v tomto jednoduchém a zdravém pojetí je vhodné jako dezert či svačina.
Nutriční hodnoty na 1 větší porci:
154 kcal
S-3,9g
T-11,9g
B-6g
