V dnešním receptu se podíváme na oblíbené pečivo menších rozměrů – muffiny. Jsou populární nejen pro svou roztomilou velikost, ale také pro to, že jsou ideálním zákusem ke kávě či čaji. Muffiny se sýrem cottage jsou originální především v tom, že těsto zvláčňuje sýr cottage. Jedná se o čerstvý tvarohový sýr, který má hrudkovitou konzistenci. Má vysoký obsah bílkovin a vápníku a v kuchyni lze využít ve spoustě různých receptů, ať už naslano nebo na sladko. V kombinaci s kakaem a banánem vytváří z muffinů úžasné potěšení na jazyku a určitě si tyto muffiny každý oblíbí!
Ingredience:- 200g čerstvého sýru cottage
- 100g jemných ovesných vloček
- 50g MyProtein Impact Whey proteinu (příchuť chocolate smooth)
- 50g mandlí
- 1 vejce
- 10ml kokosového oleje
- 1 větší banán (cca 120g)
- 20g kakaa
- 1 balíček kypřícího prášku do pečiva
- Čokoládové flavdrops
- Zapneme a předehřejeme si troubu na 175°C. Formu na muffiny si buď vysteleme papírovými košíčky, nebo ji dobře vymažeme kokosovým olejem.
- Do mísy nasypeme ovesné vločky, protein a kakao, promícháme.
- Do druhé mísy nadrobno nakrájíme banán, smícháme jej se sýrem cottage, rozpuštěným kokosovým olejem a vaječným bílkem. Společně pořádně šlehačem vyšleháme.
- V mixéru rozemeleme mandle na kousky nebo úplně na mouku, záleží na nás, jak to máme rádi.
- Mandle nasypeme k vyšlehané směsi, opatrně vmícháme i zbylé suché ingredience a vaječný žloutek. Nasypeme balíček kypřícího prášku a pár kapek čokoládových flavdrops.
- Celou směs ještě jednou našleháme.
- Pomocí lžíce nabíráme těsto a vkládáme jej do košíčků. Plníme je tak do 2/3, aby muffiny při pečení nevytekly. Dané množství by mělo vyjít zhruba na 8 muffinů.
- Vložíme do trouby a pečeme na 175°C 15-20 minut.
- Necháme vychladnout a podáváme. Skladujeme na chladném místě.
Energie: 1390,47 kcal / 5817,88 kJ
Bílkoviny: 95,87g
Sacharidy: 105,7g
Tuky: 63,14g
Vláknina: 14,61g
Živiny na jeden muffin (1/8):
Energie: 173,8 kcal / 727,24 kJ
Bílkoviny: 11,9g
Sacharidy: 13,21g
Tuky: 7,9g
Vláknina: 1,83g