
Dnes si připravíme další variaci oblíbených amerických sušenek, tentokrát s neméně oblíbenou americkou surovinou, dýní. V kombinaci s tvarohem, arašídovým máslem a ořechy vznikne opravdu chutná a výživná fitness svačinka. Jenom pozor, ať je nezpucujete všechny naráz. :-)
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření/pečení: | 15 minut |
Počet porcí: | 15 |
Nutriční hodnoty | 15 ks | 1 ks |
Energetická hodnota: | 914 kCal | 61 kCal |
Sacharidy: | 68 g | 5 g |
Z toho cukry: | 11 g | 1 g |
Bílkoviny: | 71 g | 5 g |
Tuky: | 42 g | 3 g |
Pozn.: Nutričníhodnoty jsou uvedeny bez ořechů.
Ingredience
250g dýňového pyré
125 g odtučněného tvarohu
80 g arašídového másla
1 lžička kypřícího prášku (2 g)
Postup
Rozehřejte si troubu na 180 °C.
Smíchejte zvlášt suché a mokré ingredince, kromě ořechů.
Vsypte suché ingredience k mokrým a vymíchejte v kompaktní spíše tekutější těsto.
Těsto ochutnejte a podle potřeby doslaďte.
Připravte si plech a vystelte ho pečícím papírem.
Těsto dávejte lžící na plech a vyformujte do plochých kulatých tvarů.
Shora posypte rozdrcenými ořechy.
Pečte 10 - 15 minut.

Poznámky
Dýňové pyré je třeba si připravit předem. Na typu dýně příliš nezáleží, ale Hokaidó se nemusí zbavovat slupky. Dýni ročtvrťte, odstraňte semínka a uvařte ve vodě do změknutí (30 – 60 minut). Pak dužinu vydlabejte a rozmixujte úplně dohladka. V lednici vydrží cca týden, ale lze ho i zmrazit.
Můžete použít i jiné druhy ořechů, případně hrozinky, kandované ovoce nebo kousky čokolády, např. MyProtein kakaové boby, kakaové kousky nebo kakaové knoflíky.
Místo instantních mletých ochucených ovesných vloček MyProtein můžete případně použít najemno rozemleté ovesné vločky, ale je třeba přidat sladidlo. Chuťově to ale nebude tak dobré, protože instantní mleté vločky MyProtein jsou ideálně oslazené i ochucené.
Místo ovesné mouky můžete použít i jiný typ celozrnné mouky, nicméně výsledek bude mít trochu jinou konzistenci i chuť.
