Zpět na hlavní obsah
Recepty

Recept: Houbové rizoto

Recept: Houbové rizoto
Olga Bajková
Autor a expert7 let Ago
Zobrazit profil Olga Bajková

Klasické italské rizoto je sice velice chutné, ale také náročnější na přípravu, jelikož se rýže Arborio vaří postupným přidáváním vývaru, čímž vznikne krémová konzistence. Chutné krémové fitness varianty můžete ale dosáhnout i jednodušším postupem z méně kalorických druhů rýže za pomoci sýru cottage.

 

Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření/pečení: 30 minut
Počet porcí: 5

 

Nutriční hodnoty 5 porcí 1 porce
Energetická hodnota: 1785 kCal 357 kCal
Sacharidy: 205 g 41 g
Z toho cukry: 5 g 1 g
Bílkoviny: 155 g 31 g
Tuky: 35 g 7 g

 

Ingredience
  • 250 g jasmínové rýže
  • 500 g kuřecích prsou
  • 300 g žampiónů nebo jiných hub
  • 200 g sýru cottage (Lidl)
  • sůl
  • pepř
  • kokosový olej nebo řepkový olej (8 g)
Postup
  1. Nejdříve připravte rýži dle návodu ideálně v rýžovaru.
  2. Houby očistěte, nakrájejte na plátky, osolte a osmahněte do poloměkka pár minut na trošce tuku.
  3. Maso očistěte od tuku, nakrájejte na kostičky, osolte, opepřete a opečte na trošce tuku.
  4. Než bude maso zcela propečené, přidejte houby a sýr cottage.
  5. Vařte, dokud se cottage zcela nerozpustí. V případě potřeby přidejte trochu vody.
  6. Směs dobře promíchejte s hotovou rýží.
Poznámky
  • Pokud chcete rizoto ještě o něco chutnější, připravte maso na cibulce a vmíchejte ještě jeden druh sýru, například nastrouhaný eidam.

 

 

 

Olga Bajková
Autor a expert
Zobrazit profil Olga Bajková
Ahoj všichni fandové MyProtein a fitness životního stylu, moje jméno je Olga, ale v on-line světě mě nejčastěji najdete po přezdívkou Bajola, pod kterou působím i pracovně hlavně jako grafický designér. Olga Bajková je profesionální fitness food blogger. Je úspěšnou absolventkou kurzu Praktické sestavování jídelníčku, Bolavá záda a Specialista pro fitness výživu po vedením Fitness Institut. Její obrovskou vášní jsou fit recepty, kterými příspívá na náš blog. Je zakladatelkou projektu Bajola – Fit bez diet, kde o ní můžete nalézt vice informací. Olgu můžete take sledovat na jejím instagramu: https://www.instagram.com/bajolafitcz/ Ve svém volném času se samozřejmě věnuje fitness, sportu a fotografování jídla a food stylingu. Zkoušela jsem pár diet, vč. sacharidových vln, ale výsledkem byly jen značné váhové výkyvy. Chtěla jsem najít způsob, jak konečně spatřit a konstantně udržet alespoň náznak sixpacku, a to s co nejmenší námahou a omezováním se. Klíč jsem objevila ve vlastní přípravě jídel a konzistenci cvičení. Řídím se heslem „Consistancy is the key“. A protože 80 % úspěchu je strava a já jsem velký gurmán, budu se na blogu MyProtein zaměřovat na recepty. Primárně jednoduché sladké recepty, protože miluju sladké, ale občas to budu prokládat i tradiční českou a italskou kuchyní transformovanou do fitness podoby. I přesto, že už nepraktuji počítání maker (IIFYM), budu u receptů uvádět i nutriční hodnoty. Doufám, že moje recepty vyzkoušíte a bude vám chutnat! ;-)
myprotein