
Klasické italské rizoto je sice velice chutné, ale také náročnější na přípravu, jelikož se rýže Arborio vaří postupným přidáváním vývaru, čímž vznikne krémová konzistence. Chutné krémové fitness varianty můžete ale dosáhnout i jednodušším postupem z méně kalorických druhů rýže za pomoci sýru cottage.
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření/pečení: | 30 minut |
Počet porcí: | 5 |
Nutriční hodnoty | 5 porcí | 1 porce |
Energetická hodnota: | 1785 kCal | 357 kCal |
Sacharidy: | 205 g | 41 g |
Z toho cukry: | 5 g | 1 g |
Bílkoviny: | 155 g | 31 g |
Tuky: | 35 g | 7 g |
Ingredience
250 g jasmínové rýže
500 g kuřecích prsou
300 g žampiónů nebo jiných hub
200 g sýru cottage (Lidl)
sůl
pepř
- kokosový olej nebo řepkový olej (8 g)
Postup
Nejdříve připravte rýži dle návodu ideálně v rýžovaru.
Houby očistěte, nakrájejte na plátky, osolte a osmahněte do poloměkka pár minut na trošce tuku.
Maso očistěte od tuku, nakrájejte na kostičky, osolte, opepřete a opečte na trošce tuku.
Než bude maso zcela propečené, přidejte houby a sýr cottage.
Vařte, dokud se cottage zcela nerozpustí. V případě potřeby přidejte trochu vody.
Směs dobře promíchejte s hotovou rýží.
Poznámky
Pokud chcete rizoto ještě o něco chutnější, připravte maso na cibulce a vmíchejte ještě jeden druh sýru, například nastrouhaný eidam.


Související články
