Zpět na hlavní obsah
Recepty

Recept: Kávovohruškový dort

Recept: Kávovohruškový dort
Olga Bajková
Autor a expert7 let Ago
Zobrazit profil Olga Bajková

Zalijte korpus z kávy a hrušek vanilkovým pudingem a vykouzlíte chutný fitness dort nejen pro milovníky kávy.

Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření/pečení: 25 minut
Počet kusů: 8
Nutriční hodnoty 8 ks 1 ks
Energetická hodnota: 1 060 kCal 133 kCal
Sacharidy: 126 g 16 g
Z toho cukry: 54 g 7 g
Bílkoviny: 77 g 10 g
Tuky: 25 g 3 g
IngredienceKorpus
  • 2 hrušky (150 g)

 

Náplň
  •  1 sáček vanilkového pudingu bez cukru (40 g)
  • 200 ml nízkotučného mléka
  • 300 ml vody
  • 125 g nízkotučného tvarohu
  • umělé sladidlo (sukralóza, stévie nebo jiné)

 

Postup
  1. Rozehřejte troubu na 170 °C.
  2. Hrušky umyjte, zbavte jádřince a rozmixujte.
  3. Smíchejte zvlášť suché a mokré ingredience na korpus a pak vše dohromady.
  4. Těsto nalijte do kulaté formy, doporučuji silikonovou se skleněným dnem o průměru 23 cm.
  5. Pečte 25 minut, otestujte špejlí.
  6. Mezitím připravte pudingovou náplň – smíchejte vodu s mlékem a dejte 150 ml bokem.
  7. Zbytek dejte vařit do malého kastrůlku.
  8. Do 150 ml vsypte pudingový prášek a pořádně promíchejte.
  9. Jakmile je mléko zahřáté na bod varu, vmíchejte část s pudingem a za stálého míchání vařte, dokud hmota nezhoustne. Cca 1 – 2 minuty.
  10. Pak oslaďte. Pokud používáte sukralózu, dejte jednu malou odměrku, která je součástí balení (50 mg).
  11. Až puding začne chládnout, vmíchejte tvaroh a dobře promíchejte.
  12. Náplň nalejte na upečený korpus a nechte vychladit.
  13. Nahoře můžete ozdobit hruškami.
Poznámky
  • Místo instantních mletých ochucených ovesných vloček lze případně použít najemno rozemleté ovesné vločky, ale je třeba přidat sladidlo, nebo jiný typ celozrnné mouky. Chuťově to ale nebude tak dobré, protože instantní mleté vločky MyProtein jsou ideálně oslazené i ochucené.

 

 

Olga Bajková
Autor a expert
Zobrazit profil Olga Bajková
Ahoj všichni fandové MyProtein a fitness životního stylu, moje jméno je Olga, ale v on-line světě mě nejčastěji najdete po přezdívkou Bajola, pod kterou působím i pracovně hlavně jako grafický designér. Olga Bajková je profesionální fitness food blogger. Je úspěšnou absolventkou kurzu Praktické sestavování jídelníčku, Bolavá záda a Specialista pro fitness výživu po vedením Fitness Institut. Její obrovskou vášní jsou fit recepty, kterými příspívá na náš blog. Je zakladatelkou projektu Bajola – Fit bez diet, kde o ní můžete nalézt vice informací. Olgu můžete take sledovat na jejím instagramu: https://www.instagram.com/bajolafitcz/ Ve svém volném času se samozřejmě věnuje fitness, sportu a fotografování jídla a food stylingu. Zkoušela jsem pár diet, vč. sacharidových vln, ale výsledkem byly jen značné váhové výkyvy. Chtěla jsem najít způsob, jak konečně spatřit a konstantně udržet alespoň náznak sixpacku, a to s co nejmenší námahou a omezováním se. Klíč jsem objevila ve vlastní přípravě jídel a konzistenci cvičení. Řídím se heslem „Consistancy is the key“. A protože 80 % úspěchu je strava a já jsem velký gurmán, budu se na blogu MyProtein zaměřovat na recepty. Primárně jednoduché sladké recepty, protože miluju sladké, ale občas to budu prokládat i tradiční českou a italskou kuchyní transformovanou do fitness podoby. I přesto, že už nepraktuji počítání maker (IIFYM), budu u receptů uvádět i nutriční hodnoty. Doufám, že moje recepty vyzkoušíte a bude vám chutnat! ;-)
myprotein