Zalijte korpus z kávy a hrušek vanilkovým pudingem a vykouzlíte chutný fitness dort nejen pro milovníky kávy.
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření/pečení: | 25 minut |
Počet kusů: | 8 |
Nutriční hodnoty | 8 ks | 1 ks |
Energetická hodnota: | 1 060 kCal | 133 kCal |
Sacharidy: | 126 g | 16 g |
Z toho cukry: | 54 g | 7 g |
Bílkoviny: | 77 g | 10 g |
Tuky: | 25 g | 3 g |
Ingredience
Korpus
2 hrušky (150 g)
150 ml kefíru
2 vejce
100 g instantních mletých ovesných vloček MyProtein čokoládových
30 g čokoládového proteinu
2 lžíce mleté kávy (10 g)
Náplň
1 sáček vanilkového pudingu bez cukru (40 g)
200 ml nízkotučného mléka
300 ml vody
125 g nízkotučného tvarohu
umělé sladidlo (sukralóza, stévie nebo jiné)
Postup
Rozehřejte troubu na 170 °C.
Hrušky umyjte, zbavte jádřince a rozmixujte.
Smíchejte zvlášť suché a mokré ingredience na korpus a pak vše dohromady.
Těsto nalijte do kulaté formy, doporučuji silikonovou se skleněným dnem o průměru 23 cm.
Pečte 25 minut, otestujte špejlí.
Mezitím připravte pudingovou náplň – smíchejte vodu s mlékem a dejte 150 ml bokem.
Zbytek dejte vařit do malého kastrůlku.
Do 150 ml vsypte pudingový prášek a pořádně promíchejte.
Jakmile je mléko zahřáté na bod varu, vmíchejte část s pudingem a za stálého míchání vařte, dokud hmota nezhoustne. Cca 1 – 2 minuty.
Pak oslaďte. Pokud používáte sukralózu, dejte jednu malou odměrku, která je součástí balení (50 mg).
Až puding začne chládnout, vmíchejte tvaroh a dobře promíchejte.
Náplň nalejte na upečený korpus a nechte vychladit.
Nahoře můžete ozdobit hruškami.
Poznámky
Místo instantních mletých ochucených ovesných vloček lze případně použít najemno rozemleté ovesné vločky, ale je třeba přidat sladidlo, nebo jiný typ celozrnné mouky. Chuťově to ale nebude tak dobré, protože instantní mleté vločky MyProtein jsou ideálně oslazené i ochucené.