Olga Bajková
Autor a expert7 let Ago
Kefírová bublanina je úžasně vláčný osvěžující moučník velice rychlý na přípravu. Ideální řešení, když se chcete rychle zbavit bobulovitého ovoce. Budete mít co dělat, abyste ji nesnědli na posezení, což se mně stává bohužel často. :-)
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření/pečení: | 30 minut |
Počet porcí: | 8 |
Nutriční hodnoty | 8 porcí | 1 porce |
Energetická hodnota: | 896 kCal | 112 kCal |
Sacharidy: | 136 g | 17 g |
Z toho cukry: | 32 g | 4 g |
Bílkoviny: | 40 g | 5 g |
Tuky: | 24 g | 3 g |
- 250 ml kefírového mléka
- 2 vejce
- 100 g MyProtein instantní mleté ovesné vločky vanilkové
- 30 g špaldové mouky
- ½ sáčku kypřícího prášku do pečiva (5 – 7 g)
- 250 g ovoce jednoho druhu (třešně, višně, jahody, rybíz, apod.)
- Rozehřejte si troubu na 180 °C.
- V jedné misce smíchejte vejce a kefírové mléko.
- V druhé misce smíchejte mouku a kypřící prášek.
- Pak suché ingredience vsypte do mokrých a pořádně vymíchejte dohladka.
- Těsto nalijte do formy ideálně silikonové o průměru 23 cm, ale může být i menší, bublanina pak bude vyšší. Jiný typ formy pro jistotu vymažte kokosovým olejem a vysypte celozrnnou moukou.
- Do těsta rozprostřete ovoce, lepší je více než méně, jelikož ovoce bublaninu i osladí.
- Pečte 25 – 30 minut.
Poznámky
- Třesně ani višně není třeba vypeckovávat, bylo by to zbytečně pracné, akorát se na pecky musí dávat při jídle pozor a vyplivovat je.
- Bublaninu lze udělat i ve verzi s proteinem, stačí část mouky nahradit proteinem, doporučuji izolát, který oproti klasickému tak moc netvrdne, a doporučuji nahradit maximálně 30 % mouky, lze i více, ale čím více bude proteinu, tím bude bublanina hutnější a méně chutná.
- Lze udělat i čokoládovou verzi, stačí použít mleté ovesné vločky čokoládové, čokoládový protein a případně přidat 1 – 2 lžíce kakaa na vaření.
- Místo instantních mletých ochucených ovesných vloček můžete případně použít najemno rozemleté ovesné vločky, ale je třeba přidat umělé sladidlo. Chuťově to ale nebude tak dobré, protože instantní mleté vločky MyProtein jsou ideálně oslazené i ochucené.
- Místo špaldové mouky můžete použít i ovesnou MyProtein mouku nebo jiný typ celozrnné mouky, nicméně výsledek bude mít trochu jinou konzistenci i chuť (na obrázcích je vanilková verze upečená ze špaldové mouky, čokoládová verze z pšeničné celozrnné mouky).
Olga Bajková
Autor a expert
Ahoj všichni fandové MyProtein a fitness životního stylu, moje jméno je Olga, ale v on-line světě mě nejčastěji najdete po přezdívkou Bajola, pod kterou působím i pracovně hlavně jako grafický designér.
Olga Bajková je profesionální fitness food blogger. Je úspěšnou absolventkou kurzu Praktické sestavování jídelníčku, Bolavá záda a Specialista pro fitness výživu po vedením Fitness Institut.
Její obrovskou vášní jsou fit recepty, kterými příspívá na náš blog.
Je zakladatelkou projektu Bajola – Fit bez diet, kde o ní můžete nalézt vice informací. Olgu můžete take sledovat na jejím instagramu: https://www.instagram.com/bajolafitcz/
Ve svém volném času se samozřejmě věnuje fitness, sportu a fotografování jídla a food stylingu.
Zkoušela jsem pár diet, vč. sacharidových vln, ale výsledkem byly jen značné váhové výkyvy. Chtěla jsem najít způsob, jak konečně spatřit a konstantně udržet alespoň náznak sixpacku, a to s co nejmenší námahou a omezováním se. Klíč jsem objevila ve vlastní přípravě jídel a konzistenci cvičení. Řídím se heslem „Consistancy is the key“.
A protože 80 % úspěchu je strava a já jsem velký gurmán, budu se na blogu MyProtein zaměřovat na recepty. Primárně jednoduché sladké recepty, protože miluju sladké, ale občas to budu prokládat i tradiční českou a italskou kuchyní transformovanou do fitness podoby. I přesto, že už nepraktuji počítání maker (IIFYM), budu u receptů uvádět i nutriční hodnoty.
Doufám, že moje recepty vyzkoušíte a bude vám chutnat! ;-)