Olga Bajková
Autor a expert7 let Ago
Připravit lososa na pánvi asi každý umí, protože to není žádná raketová věda. Příště ho ale zkuste vytunit obalením v sezamových nebo chia semínkách. Zvýšíte nutriční hodnotu a ryba bude v ústech krásně křupat.
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření/pečení: | 10 minut |
Počet porcí: | 1 |
- filé z lososa
- sezamová semínka
- pepř
- sůl
- citrón
- balzamikový ocet
- kokosový olej nebo řepkový olej, případně máslo Ghee
Příloha
- mražená zelenina, např. Kaiser mix z Lidlu (brokolice, mrkev, květák)
- celozrnné toasty nebo batátové pyré
- Na trošce tuku orestujte mraženou zeleninu do změknutí, osolte a opepřete.
- Lososa umyjte, osolte a stranou bez kůže poválejte v sezamových semínkách.
- Pak osmažte na trošce tuku nejdříve kůží dolů, z každé strany cca 2 minuty.
- Na talíři zakápněte šťávou z citrónu, případně ještě polijte balzamikovým octem.
- Podávejte buď s opečenými celozrnnými toasty nebo batátovým pyré, které se k lososu velice hodí.
- Místo lososa můžete použít i pstruha lososovitého.
- Místo sezamu můžete použít i chia semínka nebo lněná semínka.
- Batátové pyré připravíte jednoduše uvařením batátů ve vodě nebo upečením v alobalu v troubě a následným rozmixováním dužiny na pyré.
Olga Bajková
Autor a expert
Ahoj všichni fandové MyProtein a fitness životního stylu, moje jméno je Olga, ale v on-line světě mě nejčastěji najdete po přezdívkou Bajola, pod kterou působím i pracovně hlavně jako grafický designér.
Olga Bajková je profesionální fitness food blogger. Je úspěšnou absolventkou kurzu Praktické sestavování jídelníčku, Bolavá záda a Specialista pro fitness výživu po vedením Fitness Institut.
Její obrovskou vášní jsou fit recepty, kterými příspívá na náš blog.
Je zakladatelkou projektu Bajola – Fit bez diet, kde o ní můžete nalézt vice informací. Olgu můžete take sledovat na jejím instagramu: https://www.instagram.com/bajolafitcz/
Ve svém volném času se samozřejmě věnuje fitness, sportu a fotografování jídla a food stylingu.
Zkoušela jsem pár diet, vč. sacharidových vln, ale výsledkem byly jen značné váhové výkyvy. Chtěla jsem najít způsob, jak konečně spatřit a konstantně udržet alespoň náznak sixpacku, a to s co nejmenší námahou a omezováním se. Klíč jsem objevila ve vlastní přípravě jídel a konzistenci cvičení. Řídím se heslem „Consistancy is the key“.
A protože 80 % úspěchu je strava a já jsem velký gurmán, budu se na blogu MyProtein zaměřovat na recepty. Primárně jednoduché sladké recepty, protože miluju sladké, ale občas to budu prokládat i tradiční českou a italskou kuchyní transformovanou do fitness podoby. I přesto, že už nepraktuji počítání maker (IIFYM), budu u receptů uvádět i nutriční hodnoty.
Doufám, že moje recepty vyzkoušíte a bude vám chutnat! ;-)