Sušenky jsou skvělým doplňkem každého šálku teplého čaje nebo kávy. Není nic lepšího než si vychutnat sladké sušenky jako zákusek k odpolednímu rituálu. A přitom bez výčitek, protože ty, které si představíme v dnešním receptu, jsou vyrobené ze zdravých ingrediencí.
Speciální surovinu tvoří pak mrkev, jejíž chuť v sušenkách nejde vůbec cítit, pouze jim dodá krásnou vláčnost a originální barvu a aroma. Takže se jejího použití rozhodně nebojte, naopak využijte všech jejích zdravých benefitů pro Vás i Vaše tělo.
Ingredience:- 50g MyProtein Impact Whey proteinu (příchuť vanilka)
- 150g jemných ovesných vloček
- 50g kokosového cukru
- 3 vaječné žloutky
- 1 střední mrkev (cca 100g)
- Půl čajové lžičky jedlé sody
- Skořice
- Vanilkové aroma
- Vanilkové flavdrops
- Zapneme troubu a předehřejeme si ji na 175°C. Dva plechy si vysteleme pečícím papírem.
- V míse odvážíme 50g vanilkového proteinu, 150g ovesných vloček a 50g kokosového cukru a sypké ingredience spolu promícháme.
- Vezmeme střední mrkev, odřízneme z ní okraje a škrabkou oškrábeme tenkou slupku. Poté ji dobře opláchneme vlažnou vodou a na struhadle ji najemno nastrouháme do mísy.
- Oddělíme žloutky od bílků. Bílky schováme do lednice – mohou se hodit při tvoření nějakého jiného receptu – a žloutky přidáme do mísy.
- Všechno dobře smícháme, nakapeme pár kapek vanilkového aroma a vanilkových flavdrops.
- Na závěr zasypeme špetkou skořice a jedlou sodou.
- Znovu vše dobře promícháme a pomocí dvou lžiček tvoříme na plechy pravidelné tvary. Klademe je dostatečně od sebe, sušenky během pečení ještě nabudou.
- Množství těsta vyjde zhruba na 25 středních sušenek.
- Pečeme v troubě rozpálené na 175°C 10-15 minut.
- Necháme vychladnout a podáváme.
Živiny na všechny sušenky :
Energie: 1209,79 kcal / 5061, 92 kJ
Bílkoviny: 70,44g
Sacharidy: 159,2g
Tuky: 31,73g
Vláknina: 17,35g
Živiny na jednu sušenku (1/25):
Energie: 48,39 kcal / 202,48 kJ
Bílkoviny: 2,81g
Sacharidy: 6,37g
Tuky: 1,27g
Vláknina: 0,7g