
Na tenhle neskutečně lahodný recept od Nialla Kirklanda se nám sbíhají sliny už jen při vyslovení jeho názvu. Zkombinoval pořádnou vrstvu cookie těsta s bohatým, měkkým brownie a střed naplnil oreo sušenkami. Prostě neskutečné.
Až se příště budete chtít odměnit něčím sladkým a lahodným, určitě vyzkoušejte tohle. Je překvapivě jednoduchý a Niall udělal pár chytrých obměn v ingrediencích, takže je o něco více makro-friendly – žádné máslo nebo cukr. Má taky slušnou dávku bílkovin, což se vždycky hodí.
Počet porcí: 20
https://www.youtube.com/watch?v=MmV5pXXXeNk&feature=emb_logo
Ingredience
Na brownie směs:
75g ovesné mouky
115g datlí
60ml mléka
125g řeckého jogurtu
100g javorového sirupu
2 odměrky Impact Whey Protein (Vanilka)
2 vejce
6 lžic kakaa
1 lžička vanilky
½ lžičky prášku do pečiva
Na cookie dough směs:
150g javorového sirupu
1 lžička vanilky
100g hladké mouky
2 vejce
1 lžička skořice
½ prášku do pečiva
6 Oreo sušenek (vychlazených v ledničce)

Postup
Předehřejte troubu na 175 stupňů.
Na cookie dough směs smíchejte arašídové máslo, vejce, javorový sirup a vanilku a vyšlehejte, dokud se směs nespojí. Pak přidejte mouku, skořici a prášek do pečiva a opět vyšlehejte, dokud se směs nespojí.
Cookie dough přendejte na menší plech a uhlaďte. Dejte do lednice, než si připravíte směs na brownie.
Do mixéru dejte datle, ovesnou mouku a mléko a umixujte, dokud se směs nespojí. Pak přidejte řecký jogurt, vanilkový Impact Whey Protein, javorový sirup, kakao, vejce, prášek do pečiva, sůl a vanilku a opět umixujte.
Sušenkový základ vyndejte z lednice a dejte na něj šest Oreo sušenek a rozprostřete. Poté přilijte směs na brownies a rovnoměrně rozprostřete.
Pečte 20-25 minut, dokud se těsto nepřestane lepit na párátko. Až bude směs upečená, vyndejte z trouby a nechte alespoň 10 minut zchladnout, než dezert rozkrájíte na 20 kousků. Dezert bude lepší, když ho necháte alespoň pár hodin v ledničce.
Nutriční informace
Na jednu porci
Kalorie | 202 |
---|---|
Tuky | 8.1g |
Sacharidy | 24g |
Bílkoviny | 7.5g |

Lauren vystudovala anglickou literaturu a pochází z jihu. Miluje plavání, během uplynulých let objevila sílu tréninků se zátěží a má mnoho prostoru pro zlepšení ve svých každotýdenních hodinách Hot jógy.
O víkendech většinou peče nebo jí nějaký brunch a užívá si každý nový recept se svými spolubydlícími - hlavně od té doby, co se zbavila studentských návyků jako například života na těstovinách. Především však věří v udržování rovnováhy mezi tréninkem a sociálním životem.
Zjistěte víc o zkušenostech Lauren zde.