Zpět na hlavní obsah
Recepty

Recept na proteinový banánový chlebíček

Recept na proteinový banánový chlebíček
Emily Wilcock
Autor a expert4 měsíců Ago
Zobrazit profil Emily Wilcock
Možná už nejsme v roce 2020, ale banánový chlebíček neodmítneme nikdy. Jak ho máte nejradši vy – jen tak, s arašídovým máslem nebo snad nutelou…? Pojďme si upéct tenhle proteinový banánový chlebíček!

Počet plátků: 15

Ingredience

  • 3 banány
  • 50g rozinek
  • 3 odměrky Impact Whey proteinu
  • 2 vejce
  • 15g kokosového oleje
  • 15g olivového oleje
  • 2 odměrky mouky
  • 4 lžíce sladidla vaší volby (cukr, med, umělé sladidlo)
  • 1 lžíce jedlé sody

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 stupňů. 
  2. Rozmačkejte banány vidličkou nebo ručním mixérem. Přimíchejte rozinky.
  3. Přidejte suché ingredience: 3 odměrky proteinu, sladidlo, jedlou sodu a mouku.
  4. Přidejte vejce a smíchejte. Můžete vyšlehat elektrickým šlehačem.
  5. Přidejte 15g rozpuštěného kokosového oleje a 15g olivového oleje a dobře smíchejte.
  6. Vyložte formu pečícím papírem a nalijte do ní směs na chlebíček.
  7. Dejte do trouby na 20-30 minut. Když do chlebíčku zapíchnete párátko a nenalepí se na něj těsto, je chlebíček hotový.
  8. Vyndejte z trouby a nechte zchladnout. Nakrájejte na tlustší plátky a vychutnejte!

Nutriční informace na jeden plátek:

Kalorie 82
Tuky 3g
Sacharidy 9g
Bílkoviny 4g
Emily Wilcock
Autor a expert
Zobrazit profil Emily Wilcock
After completing an internship with Myprotein, Emily returned to university to finish her Bachelor of Science degree in Business Management and Marketing. With experience in lifestyle writing, Emily aims to entertain and educate through her work. Her focuses include recipes, real and inspiring stories, and working with writers to help provide easy-to-digest evidence-based research. Her work on recipes has been previously featured in The Supplement magazine, with a particular focus on high-protein, nutritious meals, plus advice on how to properly fuel your body. Outside of work, Emily’s top priority is food. She’s a self-professed star baker and a connoisseur of all things baked. In her spare time, she’s either cooking up a storm, our looking out for the opportunity to try out Manchester’s newest restaurants. But as a huge fan of carbs, if it’s not pasta or pasta-adjacent, she’s not interested. If she’s not in the kitchen, she’s tucked up with a book for an early night, or you’ll find her in the gym working up a sweat. Afterall, all those carbs require quite the appetite.
myprotein