Všichni milujeme arašídové máslo. Jeho velkým bonusem, kromě úžasné chuti, je to, že se dá použít do mnoha receptů. Pojďme se pustit do křupavých arašídových sušenek.
Ingredience na 8 velkých sušenek:
120g ovesných vloček (cca jeden hrneček) 30g MyProtein arašídové máslo (cca dvě vrchovaté polévkové lžíce 20g strouhaného kokosu lžička medu (či jiného sladidla)
Postup:Začneme tím, že si ovesné vločky rozemeleme na mouku.
Následně vločky nasypeme do velké mísy společně s kokosem, medem a arašídovým máslem. Mícháme a postupně přiléváme vodu tak, aby nám vzniklo tužší těsto (musí se stále lepit a těžce oddělovat).
Těsto dáme na cca 10 minut vychladit do ledničky, mezitím si rozpálíme troubu na 180°C a připravíme si plech, který vyložíme pečícím papírem.
Následně těsto z ledničky vyndáme a tvarujeme z něj rovnoměrně velké kuličky, které pokládáme na plech a „rozplácneme“ a vytvarujeme je do finální podoby sušenek.
Pečeme cca 25 minut (do zlatova).
Obměny:
Do těsta lze přimíchat například skořici, proteinový prášek, kousky čokolády ..
Sušenky jsou skvělé jak samotné, tak například s ovocem a tvarohem nebo polité čokoládou.
Nutriční hodnoty jedné sušenky (25g):
100 kcal /419 KJ 3 g bílkovin 11,3 g sacharidů 4,8 g tuků