Rýže nemusí ve fitness figurovat jenom jako příloha, ale skvěle se hodí i na dezerty jako náhrada mouky. Povařte ji v mléce, přidejte puding, tvaroh, proteinový prášek, dejte ztuhnout a pošmáknete si na výborném nepečeném dortu.
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření/pečení: | 15 minut |
Počet porcí: | 8 |
Nutriční hodnoty | 8 ks | 1 ks |
Energetická hodnota: | 1204 kCal | 151 kCal |
Sacharidy: | 175 g | 22 g |
Z toho cukry: | 17 g | 2 g |
Bílkoviny: | 105 g | 13 g |
Tuky: | 10 g | 1 g |
Pozn.: Nutriční hodnoty jsou uvedeny bez přízdob.
Ingredience
150 g rýže (ideálně kulatozrnné)
700 ml nízkotučného mléka
300 ml vody
250 g nízkotučného tvarohu
1 čokoládový puding bez cukru (45 g – Lidl)
50 g čokoládového proteinu
sladidlo bez kalorií (ideálně sukralóza, 1 malá odměrka = 5 mg)
ovoce (kiwi, maliny, granátové jablko)
strouhaný kokos
Postup
Rýži nasypejte do 500 ml mléka a pomalu vařte, než se mléko zcela vsákne do rýže. Průběžně míchejte. Podle typu rýže může být potřeba více mléka.
Poté nechejte chvíli pod pokličkou rýži odstát a připravte puding.
Smíchejte 200 ml mléka s 300 ml vody, třetinu oddělte a vmíchejte do ní pudingový prášek. Poměr mléka a vody můžete libovolně měnit podle toho, kolik chcete přijmout bílkovin.
Zbylé dvě třetiny přiveďte v malém hrnci k varu a pak za stálého míchání vlijte směs s pudingem.
Chvíli povařte, odstavte z ohně a oslaďte sladidlem.
Vmíchejte tvaroh a smíchejte s rýží.
Hmotu dejte do kulaté formy, ideálně silikonové o průměru 23 cm a dejte do lednice ztuhnout na několik hodin.
Před podáváním ozdobte ovocem spíše kyselejším, např. kiwi, jahody, granátové jablko a posypejte strouhaným kokosem. Banány nedoporučuji, protože zhnědnou.