Olga Bajková
Autor a expert6 let Ago
Rýže nemusí ve fitness figurovat jenom jako příloha, ale skvěle se hodí i na dezerty jako náhrada mouky. Povařte ji v mléce, přidejte puding, tvaroh, proteinový prášek, dejte ztuhnout a pošmáknete si na výborném nepečeném dortu.
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření/pečení: | 15 minut |
Počet porcí: | 8 |
Nutriční hodnoty | 8 ks | 1 ks |
Energetická hodnota: | 1204 kCal | 151 kCal |
Sacharidy: | 175 g | 22 g |
Z toho cukry: | 17 g | 2 g |
Bílkoviny: | 105 g | 13 g |
Tuky: | 10 g | 1 g |
Pozn.: Nutriční hodnoty jsou uvedeny bez přízdob.
Ingredience
- 150 g rýže (ideálně kulatozrnné)
- 700 ml nízkotučného mléka
- 300 ml vody
- 250 g nízkotučného tvarohu
- 1 čokoládový puding bez cukru (45 g – Lidl)
- 50 g čokoládového proteinu
- sladidlo bez kalorií (ideálně sukralóza, 1 malá odměrka = 5 mg)
- ovoce (kiwi, maliny, granátové jablko)
- strouhaný kokos
- Rýži nasypejte do 500 ml mléka a pomalu vařte, než se mléko zcela vsákne do rýže. Průběžně míchejte. Podle typu rýže může být potřeba více mléka.
- Poté nechejte chvíli pod pokličkou rýži odstát a připravte puding.
- Smíchejte 200 ml mléka s 300 ml vody, třetinu oddělte a vmíchejte do ní pudingový prášek. Poměr mléka a vody můžete libovolně měnit podle toho, kolik chcete přijmout bílkovin.
- Zbylé dvě třetiny přiveďte v malém hrnci k varu a pak za stálého míchání vlijte směs s pudingem.
- Chvíli povařte, odstavte z ohně a oslaďte sladidlem.
- Vmíchejte tvaroh a smíchejte s rýží.
- Hmotu dejte do kulaté formy, ideálně silikonové o průměru 23 cm a dejte do lednice ztuhnout na několik hodin.
- Před podáváním ozdobte ovocem spíše kyselejším, např. kiwi, jahody, granátové jablko a posypejte strouhaným kokosem. Banány nedoporučuji, protože zhnědnou.
Olga Bajková
Autor a expert
Ahoj všichni fandové MyProtein a fitness životního stylu, moje jméno je Olga, ale v on-line světě mě nejčastěji najdete po přezdívkou Bajola, pod kterou působím i pracovně hlavně jako grafický designér.
Olga Bajková je profesionální fitness food blogger. Je úspěšnou absolventkou kurzu Praktické sestavování jídelníčku, Bolavá záda a Specialista pro fitness výživu po vedením Fitness Institut.
Její obrovskou vášní jsou fit recepty, kterými příspívá na náš blog.
Je zakladatelkou projektu Bajola – Fit bez diet, kde o ní můžete nalézt vice informací. Olgu můžete take sledovat na jejím instagramu: https://www.instagram.com/bajolafitcz/
Ve svém volném času se samozřejmě věnuje fitness, sportu a fotografování jídla a food stylingu.
Zkoušela jsem pár diet, vč. sacharidových vln, ale výsledkem byly jen značné váhové výkyvy. Chtěla jsem najít způsob, jak konečně spatřit a konstantně udržet alespoň náznak sixpacku, a to s co nejmenší námahou a omezováním se. Klíč jsem objevila ve vlastní přípravě jídel a konzistenci cvičení. Řídím se heslem „Consistancy is the key“.
A protože 80 % úspěchu je strava a já jsem velký gurmán, budu se na blogu MyProtein zaměřovat na recepty. Primárně jednoduché sladké recepty, protože miluju sladké, ale občas to budu prokládat i tradiční českou a italskou kuchyní transformovanou do fitness podoby. I přesto, že už nepraktuji počítání maker (IIFYM), budu u receptů uvádět i nutriční hodnoty.
Doufám, že moje recepty vyzkoušíte a bude vám chutnat! ;-)