
Maso africké sladkovodní ryby tilapie je nízkotučné, snadno stravitelné, takřka neobsahuje kosti a má jemnou mírně nasládlou chuť. Výtečně si rozumí s bylinkami a fitness hranolkami. Tuto lehkou fit večeři si určitě oblíbí i ti, kteří jinak rybám na talíři zrovna neholdují.
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření/pečení: | 20 minut |
Počet porcí: | 2 |
Nutriční hodnoty | 2 ks | 1 ks |
Energetická hodnota: | 656 kCal | 328 kCal |
Sacharidy: | 32 g | 63 g |
Z toho cukry: | 5 g | 9 g |
Bílkoviny: | 34 g | 68 g |
Tuky: | 6 g | 12 g |
Pozn.: Nutriční hodnoty jsou uvedeny bez salátu.
Ingredience
2 ks chlazené tilápie – 200 g (mají v některých Albertech u pultového prodeje nebo v prodejnách s rybama)
sušená majoránka
sušený tymián
sušená petrželová nať
1 cottage sýr (Pilos Klasik 5 % tuku)
1 lžíce plnotučné hořčice (10 g)
citrón
sůl, pepř
300 g brambor
kokosový olej
Postup
Rozehřejte troubu na 200 °C.
Oloupejte brambory a nakrájejte je na hranolky.
Osolte, trošku postříkejte olejem v rozprašovači a dejte péct na 20 minut.
Tilápii osolte, opepřete a posypte bylinkami.
Zprudka opečte na trošce tuku, přidejte trochu citrónové šťávy, hořčici a cottage.
Nechejte pár minut společně provařit.
Můžete podávat se salátem z rajčete, okurky, papriky, ledového salátu, avokáda, soli, pepře a olivového oleje.

