Olga Bajková
Autor a expert7 let Ago
Maso africké sladkovodní ryby tilapie je nízkotučné, snadno stravitelné, takřka neobsahuje kosti a má jemnou mírně nasládlou chuť. Výtečně si rozumí s bylinkami a fitness hranolkami. Tuto lehkou fit večeři si určitě oblíbí i ti, kteří jinak rybám na talíři zrovna neholdují.
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření/pečení: | 20 minut |
Počet porcí: | 2 |
Nutriční hodnoty | 2 ks | 1 ks |
Energetická hodnota: | 656 kCal | 328 kCal |
Sacharidy: | 32 g | 63 g |
Z toho cukry: | 5 g | 9 g |
Bílkoviny: | 34 g | 68 g |
Tuky: | 6 g | 12 g |
Pozn.: Nutriční hodnoty jsou uvedeny bez salátu.
Ingredience
- 2 ks chlazené tilápie – 200 g (mají v některých Albertech u pultového prodeje nebo v prodejnách s rybama)
- sušená majoránka
- sušený tymián
- sušená petrželová nať
- 1 cottage sýr (Pilos Klasik 5 % tuku)
- 1 lžíce plnotučné hořčice (10 g)
- citrón
- sůl, pepř
- 300 g brambor
- kokosový olej
- Rozehřejte troubu na 200 °C.
- Oloupejte brambory a nakrájejte je na hranolky.
- Osolte, trošku postříkejte olejem v rozprašovači a dejte péct na 20 minut.
- Tilápii osolte, opepřete a posypte bylinkami.
- Zprudka opečte na trošce tuku, přidejte trochu citrónové šťávy, hořčici a cottage.
- Nechejte pár minut společně provařit.
- Můžete podávat se salátem z rajčete, okurky, papriky, ledového salátu, avokáda, soli, pepře a olivového oleje.
Olga Bajková
Autor a expert
Ahoj všichni fandové MyProtein a fitness životního stylu, moje jméno je Olga, ale v on-line světě mě nejčastěji najdete po přezdívkou Bajola, pod kterou působím i pracovně hlavně jako grafický designér.
Olga Bajková je profesionální fitness food blogger. Je úspěšnou absolventkou kurzu Praktické sestavování jídelníčku, Bolavá záda a Specialista pro fitness výživu po vedením Fitness Institut.
Její obrovskou vášní jsou fit recepty, kterými příspívá na náš blog.
Je zakladatelkou projektu Bajola – Fit bez diet, kde o ní můžete nalézt vice informací. Olgu můžete take sledovat na jejím instagramu: https://www.instagram.com/bajolafitcz/
Ve svém volném času se samozřejmě věnuje fitness, sportu a fotografování jídla a food stylingu.
Zkoušela jsem pár diet, vč. sacharidových vln, ale výsledkem byly jen značné váhové výkyvy. Chtěla jsem najít způsob, jak konečně spatřit a konstantně udržet alespoň náznak sixpacku, a to s co nejmenší námahou a omezováním se. Klíč jsem objevila ve vlastní přípravě jídel a konzistenci cvičení. Řídím se heslem „Consistancy is the key“.
A protože 80 % úspěchu je strava a já jsem velký gurmán, budu se na blogu MyProtein zaměřovat na recepty. Primárně jednoduché sladké recepty, protože miluju sladké, ale občas to budu prokládat i tradiční českou a italskou kuchyní transformovanou do fitness podoby. I přesto, že už nepraktuji počítání maker (IIFYM), budu u receptů uvádět i nutriční hodnoty.
Doufám, že moje recepty vyzkoušíte a bude vám chutnat! ;-)