
Kung-pao je označováno jako obrovský dietní prohřešek. Co zkusit uvařit jeho zdravější variantu zpestřenou tofu?
Ingredience na marinádu: 4 lžíce sójové omáčky 4 lžíce olivového oleje 2 lžíce bramborový škrob / solamyl
Ingredience ostatní: 270 g (1,5x balení) tofu 1 plechovka bambusových výhonků 1 velká cibule (případně 2 malé) 2 stroužky česneku 2 kávové lžičky octa 2 kávové lžičky cukru1 kávová lžička mletého chilli 1 kávová lžička soli 2 hrsti arašídůRýže

Postup:
Začneme tím, že si připravíme marinádu na tofu. Smícháme 2 lžíce sójové omáčky, veškerý olivový olej a připravený bramborový škrob / solamyl. Touto marinádou potřeme tofu a a vložíme na hodinu do lednice.
Mezitím, než se nám tofu domarinuje, pokrájíme si nadrobno cibuli a rozlisujeme česnek. Následně v míse smícháme 2 lžíce sójové omáčky, ocet, cukr, mleté chilli, sůl, nakrájenou cibuli, česnek, bambusové výhonky a arašídy.
Rýži uvaříme podle návodu na obalu.
Namarinované tofu opečeme na pánvi lehce podlité olivovým olejem do zlatova (10-15 min), přidáme směs z mísy a krátce povaříme.
Dobrou chuť!

