
Zbožňujete pizzu, ale nechcete hřešit? Připravte ji z tvarohu a naskládejte na ni jen zdravé fitness ingredience. S těstem se krásně pracuje a výsledek je vláčný. Žádná sušinka.
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření/pečení: | 10 minut |
Počet kusů: | 2,5 |
Nutriční hodnoty | 2,5 ks | 1 ks |
Energetická hodnota: | 1 222 kCal | 489 kCal |
Sacharidy: | 120 g | 48 g |
Z toho cukry: | 11g | 4 g |
Bílkoviny: | 97 g | 39g |
Tuky: | 38 g | 15 g |
Ingredience
Těsto
100 g nízkotučného tvarohu
1 vejce
140 g instantních mletých ovesných vloček MyProtein nebo jiné celozrnné mouky (např pšeničné, špaldové nebo žitné)
špetka soli
Ostatní ingredience
4 lžíce kečupu (15 g)
1 velké rajče (80 g)
200 g listového špenátu (čerstvého nebo mraženého)
2 stroužky česneku
100 g žampiónů
2 vejce
1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě (80 g)
125 g mozarella light
kokosový olej nebo řepkový olej, případně máslo Ghee
oregáno
bazalka
sůl
pepř
Postup
Vejce uvařte natvrdo (8 minut od bodu varu).
Česnek oloupejte.
Umyté rajče, žampiony a mozarellu nakrájejte na tenké plátky.
Žampiony osmažte na trošce kokosového oleje do poloměkka. Mezitím osolte.
Ve stejné pánvi poduste špenát, osolte, opepřete a přidejte prolisovaný česnek.
Všechny suroviny na těsto smíchejte a dobře propracujte v těsto.
Rozdělte těsto na dvě části a vyválejte na pomoučeném vále.
Rozehřejte troubu na 180 °C.
Přeneste těsto na pečící papír a případně ořežte dokulata podle velkého talíře. Ze zbylého těsta můžete udělat ještě jednu menší pizzu.
Na vyválené těsto dejte cca 2 lžíce kečupu a pak rovnoměrně naskládejte všechny připravené ingredience
Nakonec posypte oregánem a bazalkou.
Pečte 8 – 10 minut a hlídejte, aby se těsto nespálilo.

Poznámky
Pro rychlejší vyhnětení těsta doporučuji použít kuchyňského robota s hnětací vidlicí.
Pokud použijete tuňáka v olivovém oleji, můžete místo kečupu potřít pizzu tímto olejem.
Pokud použijete mražený špenát, doporučuji ho nechat předem rozmrazit a vymačkat z něho po podušení přebytečnou vodu.

Související články
