Zpět na hlavní obsah
Recepty

Recept: Tuňáková fitness pizza

Recept: Tuňáková fitness pizza
Olga Bajková
Autor a expert7 let Ago
Zobrazit profil Olga Bajková

Zbožňujete pizzu, ale nechcete hřešit? Připravte ji z tvarohu a naskládejte na ni jen zdravé fitness ingredience. S těstem se krásně pracuje a výsledek je vláčný. Žádná sušinka.

 

Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření/pečení: 10 minut
Počet kusů: 2,5

 

Nutriční hodnoty 2,5 ks 1 ks
Energetická hodnota: 1 222 kCal 489 kCal
Sacharidy: 120 g 48 g
Z toho cukry: 11g 4 g
Bílkoviny: 97 g 39g
Tuky: 38 g 15 g

 

Ingredience

Těsto

Ostatní ingredience

  • 4 lžíce kečupu (15 g)

  • 1 velké rajče (80 g)

  • 200 g listového špenátu (čerstvého nebo mraženého)

  • 2 stroužky česneku

  • 100 g žampiónů

  • 2 vejce

  • 1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě (80 g)

  • 125 g mozarella light

  • kokosový olej nebo řepkový olej, případně máslo Ghee

  • oregáno

  • bazalka

  • sůl

  • pepř

Postup

  1. Vejce uvařte natvrdo (8 minut od bodu varu).

  2. Česnek oloupejte.

  3. Umyté rajče, žampiony a mozarellu nakrájejte na tenké plátky.

  4. Žampiony osmažte na trošce kokosového oleje do poloměkka. Mezitím osolte.

  5. Ve stejné pánvi poduste špenát, osolte, opepřete a přidejte prolisovaný česnek.

  6. Všechny suroviny na těsto smíchejte a dobře propracujte v těsto.

  7. Rozdělte těsto na dvě části a vyválejte na pomoučeném vále.

  8. Rozehřejte troubu na 180 °C.

  9. Přeneste těsto na pečící papír a případně ořežte dokulata podle velkého talíře. Ze zbylého těsta můžete udělat ještě jednu menší pizzu.

  10. Na vyválené těsto dejte cca 2 lžíce kečupu a pak rovnoměrně naskládejte všechny připravené ingredience

  11. Nakonec posypte oregánem a bazalkou.

  12. Pečte 8 – 10 minut a hlídejte, aby se těsto nespálilo.

 

 

Poznámky

  • Pro rychlejší vyhnětení těsta doporučuji použít kuchyňského robota s hnětací vidlicí.

  • Pokud použijete tuňáka v olivovém oleji, můžete místo kečupu potřít pizzu tímto olejem.

  • Pokud použijete mražený špenát, doporučuji ho nechat předem rozmrazit a vymačkat z něho po podušení přebytečnou vodu.

 

 

 

Olga Bajková
Autor a expert
Zobrazit profil Olga Bajková
Ahoj všichni fandové MyProtein a fitness životního stylu, moje jméno je Olga, ale v on-line světě mě nejčastěji najdete po přezdívkou Bajola, pod kterou působím i pracovně hlavně jako grafický designér. Olga Bajková je profesionální fitness food blogger. Je úspěšnou absolventkou kurzu Praktické sestavování jídelníčku, Bolavá záda a Specialista pro fitness výživu po vedením Fitness Institut. Její obrovskou vášní jsou fit recepty, kterými příspívá na náš blog. Je zakladatelkou projektu Bajola – Fit bez diet, kde o ní můžete nalézt vice informací. Olgu můžete take sledovat na jejím instagramu: https://www.instagram.com/bajolafitcz/ Ve svém volném času se samozřejmě věnuje fitness, sportu a fotografování jídla a food stylingu. Zkoušela jsem pár diet, vč. sacharidových vln, ale výsledkem byly jen značné váhové výkyvy. Chtěla jsem najít způsob, jak konečně spatřit a konstantně udržet alespoň náznak sixpacku, a to s co nejmenší námahou a omezováním se. Klíč jsem objevila ve vlastní přípravě jídel a konzistenci cvičení. Řídím se heslem „Consistancy is the key“. A protože 80 % úspěchu je strava a já jsem velký gurmán, budu se na blogu MyProtein zaměřovat na recepty. Primárně jednoduché sladké recepty, protože miluju sladké, ale občas to budu prokládat i tradiční českou a italskou kuchyní transformovanou do fitness podoby. I přesto, že už nepraktuji počítání maker (IIFYM), budu u receptů uvádět i nutriční hodnoty. Doufám, že moje recepty vyzkoušíte a bude vám chutnat! ;-)
myprotein