Olga Bajková
Autor a expert7 let Ago
Zbožňujete pizzu, ale nechcete hřešit? Připravte ji z tvarohu a naskládejte na ni jen zdravé fitness ingredience. S těstem se krásně pracuje a výsledek je vláčný. Žádná sušinka.
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření/pečení: | 10 minut |
Počet kusů: | 2,5 |
Nutriční hodnoty | 2,5 ks | 1 ks |
Energetická hodnota: | 1 222 kCal | 489 kCal |
Sacharidy: | 120 g | 48 g |
Z toho cukry: | 11g | 4 g |
Bílkoviny: | 97 g | 39g |
Tuky: | 38 g | 15 g |
IngredienceTěsto
- 100 g nízkotučného tvarohu
- 1 vejce
- 140 g instantních mletých ovesných vloček MyProtein nebo jiné celozrnné mouky (např pšeničné, špaldové nebo žitné)
- špetka soli
- 4 lžíce kečupu (15 g)
- 1 velké rajče (80 g)
- 200 g listového špenátu (čerstvého nebo mraženého)
- 2 stroužky česneku
- 100 g žampiónů
- 2 vejce
- 1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě (80 g)
- 125 g mozarella light
- kokosový olej nebo řepkový olej, případně máslo Ghee
- oregáno
- bazalka
- sůl
- pepř
- Vejce uvařte natvrdo (8 minut od bodu varu).
- Česnek oloupejte.
- Umyté rajče, žampiony a mozarellu nakrájejte na tenké plátky.
- Žampiony osmažte na trošce kokosového oleje do poloměkka. Mezitím osolte.
- Ve stejné pánvi poduste špenát, osolte, opepřete a přidejte prolisovaný česnek.
- Všechny suroviny na těsto smíchejte a dobře propracujte v těsto.
- Rozdělte těsto na dvě části a vyválejte na pomoučeném vále.
- Rozehřejte troubu na 180 °C.
- Přeneste těsto na pečící papír a případně ořežte dokulata podle velkého talíře. Ze zbylého těsta můžete udělat ještě jednu menší pizzu.
- Na vyválené těsto dejte cca 2 lžíce kečupu a pak rovnoměrně naskládejte všechny připravené ingredience
- Nakonec posypte oregánem a bazalkou.
- Pečte 8 – 10 minut a hlídejte, aby se těsto nespálilo.
Poznámky
- Pro rychlejší vyhnětení těsta doporučuji použít kuchyňského robota s hnětací vidlicí.
- Pokud použijete tuňáka v olivovém oleji, můžete místo kečupu potřít pizzu tímto olejem.
- Pokud použijete mražený špenát, doporučuji ho nechat předem rozmrazit a vymačkat z něho po podušení přebytečnou vodu.
Olga Bajková
Autor a expert
Ahoj všichni fandové MyProtein a fitness životního stylu, moje jméno je Olga, ale v on-line světě mě nejčastěji najdete po přezdívkou Bajola, pod kterou působím i pracovně hlavně jako grafický designér.
Olga Bajková je profesionální fitness food blogger. Je úspěšnou absolventkou kurzu Praktické sestavování jídelníčku, Bolavá záda a Specialista pro fitness výživu po vedením Fitness Institut.
Její obrovskou vášní jsou fit recepty, kterými příspívá na náš blog.
Je zakladatelkou projektu Bajola – Fit bez diet, kde o ní můžete nalézt vice informací. Olgu můžete take sledovat na jejím instagramu: https://www.instagram.com/bajolafitcz/
Ve svém volném času se samozřejmě věnuje fitness, sportu a fotografování jídla a food stylingu.
Zkoušela jsem pár diet, vč. sacharidových vln, ale výsledkem byly jen značné váhové výkyvy. Chtěla jsem najít způsob, jak konečně spatřit a konstantně udržet alespoň náznak sixpacku, a to s co nejmenší námahou a omezováním se. Klíč jsem objevila ve vlastní přípravě jídel a konzistenci cvičení. Řídím se heslem „Consistancy is the key“.
A protože 80 % úspěchu je strava a já jsem velký gurmán, budu se na blogu MyProtein zaměřovat na recepty. Primárně jednoduché sladké recepty, protože miluju sladké, ale občas to budu prokládat i tradiční českou a italskou kuchyní transformovanou do fitness podoby. I přesto, že už nepraktuji počítání maker (IIFYM), budu u receptů uvádět i nutriční hodnoty.
Doufám, že moje recepty vyzkoušíte a bude vám chutnat! ;-)