Olga Bajková
Autor a expert7 let Ago
Chcete překvapit svého miláčka na Valentýna hned z rána? Odskočte si na chvíli do kuchyně a přineste mu do postele vynikající fitness snídani z tvarohu ozdobenou ovocem a dotuněnou čokoládovým srdíčkem. Ještě větší pochvalu sklidíte, pokud ji naservírujete bez oblečení nebo jen v zástěře. :D
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření/pečení: | 10 minut |
Počet porcí: | 1 |
Nutriční hodnoty | 1 porce |
Energetická hodnota: | 338 kCal |
Sacharidy: | 23 g |
Z toho cukry: | 4 g |
Bílkoviny: | 42 g |
Tuky: | 8 g |
Pozn.: Nutriční hodnoty jsou uvedené bez náplně, ovoce a zdobení.
IngredienceTěsto- 70 g odtučněného tvarohu
- 1 vejce
- 25 g ovesná mouka vanilková
- 25 g protein izolát vanilka
- 1 lžíce psyllia (5 g)
- tvaroh
- banán (rozmixovaný)
- arašídové máslo
- mandlové plátky
- ovoce – např. mango, physalis, fík, granátové jablko
- čokoládové srdce
- kokosový olej
- Pořádně smíchejte všechny ingredience na těsto. Konzistence by měla být tekutější, ale ne moc řídká. Pokud je těsto příliš husté, přilijte trochu studené vody.
- Rozehřejte pánev a pokud má tendenci k připalování, vymažte jí trochou kokosového oleje.
- Na pánev dejte vždy po dvou lžících těsta a opečte z obou stran dozlatova.
- Dle velikosti vznikne 6 – 8 lívanečků.
- Během opékání smíchejte trochu tvarohu s rozmixovaným banánem.
- Navrstvěte na sebe 3 – 4 lívanečky a proložte je tvarohovým krémem.
- Nahoře ozdobte ovocem, přidejte arašídové máslo, čokoládové srdce a mandlové plátky.
Poznámky
- Hotové lívance po upečení přiklápějte na talíři pod misku, aby nevychladly.
- Můžete použít libovolné čokoládové srdce, které koupíte, např. z bonboniéry Milka (na Valentýna se to dá akceptovat) :-), nebo vyrobte vlastní pomocí silikonové formičky, do které nalijete ve vodní lázni rozpuštěnou fitness čokoládu MyProtein.
Olga Bajková
Autor a expert
Ahoj všichni fandové MyProtein a fitness životního stylu, moje jméno je Olga, ale v on-line světě mě nejčastěji najdete po přezdívkou Bajola, pod kterou působím i pracovně hlavně jako grafický designér.
Olga Bajková je profesionální fitness food blogger. Je úspěšnou absolventkou kurzu Praktické sestavování jídelníčku, Bolavá záda a Specialista pro fitness výživu po vedením Fitness Institut.
Její obrovskou vášní jsou fit recepty, kterými příspívá na náš blog.
Je zakladatelkou projektu Bajola – Fit bez diet, kde o ní můžete nalézt vice informací. Olgu můžete take sledovat na jejím instagramu: https://www.instagram.com/bajolafitcz/
Ve svém volném času se samozřejmě věnuje fitness, sportu a fotografování jídla a food stylingu.
Zkoušela jsem pár diet, vč. sacharidových vln, ale výsledkem byly jen značné váhové výkyvy. Chtěla jsem najít způsob, jak konečně spatřit a konstantně udržet alespoň náznak sixpacku, a to s co nejmenší námahou a omezováním se. Klíč jsem objevila ve vlastní přípravě jídel a konzistenci cvičení. Řídím se heslem „Consistancy is the key“.
A protože 80 % úspěchu je strava a já jsem velký gurmán, budu se na blogu MyProtein zaměřovat na recepty. Primárně jednoduché sladké recepty, protože miluju sladké, ale občas to budu prokládat i tradiční českou a italskou kuchyní transformovanou do fitness podoby. I přesto, že už nepraktuji počítání maker (IIFYM), budu u receptů uvádět i nutriční hodnoty.
Doufám, že moje recepty vyzkoušíte a bude vám chutnat! ;-)