Olga Bajková
Autor a expert7 let Ago
Jako vyznavači fitness nemusíte ze svého jídelníčku vyřazovat tradiční české recepty, když chytře vynecháte pár nevhodných surovin. Úprava hovězího masa na znojemský způsob je jednoduchá, chutná a při vynechání špeku či slaniny i vhodný fitness oběd či večeře.
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření/pečení: | 150 minut |
Počet porcí: | 6 |
Nutriční hodnoty | 6 porcí | 1 porce |
Energetická hodnota: | 974 kCal | 162 kCal |
Sacharidy: | 22 g | 4 g |
Z toho cukry: | 0 g | 0 g |
Bílkoviny: | 131 g | 20 g |
Tuky: | 119 g | 20 g |
Ingredience
- 600 g hovězího masa (plec, kližka)
- 700 ml hovězího vývaru
- 20 g instantních mletých ovesných vloček MyProtein
- 100 g sterilovaných okurek
- pepř
- sůl
- kokosový olej nebo řepkový olej
- Maso očistěte od tuku, osolte, opepřete a opečte na trošce tuku z obou stran, aby se zatáhlo.
- Přemístěte do pekáčku nebo zapékací mísy vhodné do trouby, podlijte 200 ml vývaru a na nejnižším stupni pečte cca 2 hodiny.
- Pak maso vytáhněte, do výpeku přilijte zbylý vývar a přiveďte k varu.
- Mezitím rozmíchejte mouku ve 100 ml vody a vmíchejte do omáčky.
- Vařte 20 minut, přeceďte, dochuťte solí a pepřem.
- Nakonec vložte nakrájené okurku a maso nakrájené na plátky.
- Podávejte s rýží.
- Místo ovesných mletých vloček můžete použít i jinou celozrnnou mouku, na zahušťování je vhodná například žitná.
- Mouku s vodou můžete rozmixovat v mixéru, pokud se udělají hrudky.
- Omáčku můžete i zmrazit.
Olga Bajková
Autor a expert
Ahoj všichni fandové MyProtein a fitness životního stylu, moje jméno je Olga, ale v on-line světě mě nejčastěji najdete po přezdívkou Bajola, pod kterou působím i pracovně hlavně jako grafický designér.
Olga Bajková je profesionální fitness food blogger. Je úspěšnou absolventkou kurzu Praktické sestavování jídelníčku, Bolavá záda a Specialista pro fitness výživu po vedením Fitness Institut.
Její obrovskou vášní jsou fit recepty, kterými příspívá na náš blog.
Je zakladatelkou projektu Bajola – Fit bez diet, kde o ní můžete nalézt vice informací. Olgu můžete take sledovat na jejím instagramu: https://www.instagram.com/bajolafitcz/
Ve svém volném času se samozřejmě věnuje fitness, sportu a fotografování jídla a food stylingu.
Zkoušela jsem pár diet, vč. sacharidových vln, ale výsledkem byly jen značné váhové výkyvy. Chtěla jsem najít způsob, jak konečně spatřit a konstantně udržet alespoň náznak sixpacku, a to s co nejmenší námahou a omezováním se. Klíč jsem objevila ve vlastní přípravě jídel a konzistenci cvičení. Řídím se heslem „Consistancy is the key“.
A protože 80 % úspěchu je strava a já jsem velký gurmán, budu se na blogu MyProtein zaměřovat na recepty. Primárně jednoduché sladké recepty, protože miluju sladké, ale občas to budu prokládat i tradiční českou a italskou kuchyní transformovanou do fitness podoby. I přesto, že už nepraktuji počítání maker (IIFYM), budu u receptů uvádět i nutriční hodnoty.
Doufám, že moje recepty vyzkoušíte a bude vám chutnat! ;-)