
Jako vyznavači fitness nemusíte ze svého jídelníčku vyřazovat tradiční české recepty, když chytře vynecháte pár nevhodných surovin. Úprava hovězího masa na znojemský způsob je jednoduchá, chutná a při vynechání špeku či slaniny i vhodný fitness oběd či večeře.
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření/pečení: | 150 minut |
Počet porcí: | 6 |
Nutriční hodnoty | 6 porcí | 1 porce |
Energetická hodnota: | 974 kCal | 162 kCal |
Sacharidy: | 22 g | 4 g |
Z toho cukry: | 0 g | 0 g |
Bílkoviny: | 131 g | 20 g |
Tuky: | 119 g | 20 g |
Ingredience
600 g hovězího masa (plec, kližka)
700 ml hovězího vývaru
100 g sterilovaných okurek
pepř
sůl
kokosový olej nebo řepkový olej
Postup
Maso očistěte od tuku, osolte, opepřete a opečte na trošce tuku z obou stran, aby se zatáhlo.
Přemístěte do pekáčku nebo zapékací mísy vhodné do trouby, podlijte 200 ml vývaru a na nejnižším stupni pečte cca 2 hodiny.
Pak maso vytáhněte, do výpeku přilijte zbylý vývar a přiveďte k varu.
Mezitím rozmíchejte mouku ve 100 ml vody a vmíchejte do omáčky.
Vařte 20 minut, přeceďte, dochuťte solí a pepřem.
Nakonec vložte nakrájené okurku a maso nakrájené na plátky.
Podávejte s rýží.
Poznámky
Místo ovesných mletých vloček můžete použít i jinou celozrnnou mouku, na zahušťování je vhodná například žitná.
Mouku s vodou můžete rozmixovat v mixéru, pokud se udělají hrudky.
Omáčku můžete i zmrazit.

