Při jedení těchto krasavců možná naděláte trochu binec, ale rozhodně stojí za to.
Co víc chtít od sendviče. Máme pro vás výzvu – zkuste dokoukat tohle video, aniž by se vám na konci sbíhaly sliny.
Niall Kirkland pro vás má neskutečný recept na tahle šťavnatá trhaná kuřecí stehna v měkké housce s pořádnou dávkou křupavého domácího coleslawu. Co se týče nás, budeme ho dělat pravidelně celé léto.
Počet porcí: 4https://www.youtube.com/watch?v=1z1rs1gwiyI
Ingredience
Na marinádu:
- 3 lžíce BBQ omáčky bez cukru
- 1 lžíce medu
- ½ lžičky kmínu
- ½ lžičky uzené papriky
- 1 lžička oregana
- 1 lžička soli
- 1 lžíce pálivé omáčky
- 3 stroužky česneku (utřeného)
- 1 lžíce citronové šťávy
- 600g vykostěných kuřecích stehen bez kůže
Na slaw:
- 1 mrkev (nastrouhaná)
- ¼ červeného zelí (nastrouhané)
- 5-6 ředkviček (najemno nakrájených)
- 1 jarní cibulka (najemno nasekaná)
- 1 lžíce jablečného octa
- 1 lžíce nízkotučné majonézy
Na zbytek:
- 4 housky
- Nízkotučná majonéza
- Nasekaný koriandr na posypání
- Nasekaná jarní cibulka na posypání
Postup
- Smíchejte všechny ingredience na marinádu, dokud se zcela nepropojí. Přidejte kuřecí stehna a zcela je obalte a nechte marinovat alespoň 30 minut.
- Troubu předehřejte na 190 stupňů. BBQ kuřecí stehna dejte do zapékací mísy, přilijte zbytek marinády a pečte 25 minut, dokud nebudou zcela propečená. Během pečení je jednou vyndejte a podlijte (díky tomu budou stehna šťavnatá a obalená v marinádě).
- Mezitím co se budou stehna péct, smíchejte ingredience na slaw a dejte stranou.
- Až se stehna dopečou, vyndejte je z trouby a nechte pár minut zchladnout, než je natrháte pomocí dvou vidliček.
- A teď jste připravení sestavit vaše sendviče – na spodek housky dejte zhruba lžičku nízkotučné majonézy, přidejte štědrou porci natrhaného kuřecího, doplňte coleslawem a posypte koriandrem a cibulkou. Dobrou chuť!
Nutriční informace
Na jednu porci
Kalorie | 366 |
---|---|
Tuky | 6g |
Sacharidy | 38g |
Bílkoviny | 37g |
Lauren vystudovala anglickou literaturu a pochází z jihu. Miluje plavání, během uplynulých let objevila sílu tréninků se zátěží a má mnoho prostoru pro zlepšení ve svých každotýdenních hodinách Hot jógy.
O víkendech většinou peče nebo jí nějaký brunch a užívá si každý nový recept se svými spolubydlícími - hlavně od té doby, co se zbavila studentských návyků jako například života na těstovinách. Především však věří v udržování rovnováhy mezi tréninkem a sociálním životem.
Zjistěte víc o zkušenostech Lauren zde.