Dostaňte se do vánoční nálady s těmito vánočními sušenkami.
Už jsme to řekli předtím a řekneme to znovu, jednou z nejlepších věcí na Vánocích je to jídlo. Stačí vám na ně pár přírodních ingrediencí a je to tak perfektní lehké cukroví.
Bohaté kakao a špetka skořice, tenhle recept od Nialla Kirklanda může směle konkurovat vanilkovým rohlíčkům.
Počet porcí: 15https://www.youtube.com/watch?v=XImErxYhiLE&feature=emb_logo
Ingredience
- 60g Organického kakaa
- 80g kokosového cukru
- 100g javorového sirupu
- 60g kokosového oleje (roztopeného)
- 2 vejce
- 180g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 2 lžičky vánočního koření
- 1 lžička skořice
- Kůra ze dvou pomerančů
- 25g moučkového cukru
Postup
- Předehřejte troubu na 175 stupňů.
- V míse smíchejte kakao, kokosový cukr, javorový sirup a kokosový olej, dokud se směs zcela nespojí.
- Po jednom přidejte a vmíchejte vejce.
- Ve druhé míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, koření, skořici a pomerančovou kůru.
- Mokrou směs přidejte do té suché a smíchejte, dokud nespojí.
- Z těsta odebírejte zhruba vrchovatou lžičku, rukama vyválejte do kuličky, zmáčkněte, posypte moučkovým cukrem a dejte na plech. Opakujte, dokud nespotřebujete všechno těsto.
- Pečte 10-12 minut. Vyndejte z trouby a nechte zchladnout, aby byly pevnější – dobrou chuť!
Nutriční informace
Na jednu porci
Kalorie | 137kcal | 18 kalorií z tuku |
---|
% Doporučeného denního množství * | ||
---|---|---|
Tuky | 2g | 3% |
Sacharidy | 23g | 8% |
Bílkoviny | 7g | 14% |
Lauren vystudovala anglickou literaturu a pochází z jihu. Miluje plavání, během uplynulých let objevila sílu tréninků se zátěží a má mnoho prostoru pro zlepšení ve svých každotýdenních hodinách Hot jógy.
O víkendech většinou peče nebo jí nějaký brunch a užívá si každý nový recept se svými spolubydlícími - hlavně od té doby, co se zbavila studentských návyků jako například života na těstovinách. Především však věří v udržování rovnováhy mezi tréninkem a sociálním životem.
Zjistěte víc o zkušenostech Lauren zde.