Zpět na hlavní obsah
Recepty

Švestkový koláč z ovesné kaše

Švestkový koláč z ovesné kaše
Olga Bajková
Autor a expert7 let Ago
Zobrazit profil Olga Bajková

Chutná vám ovesná kaše, ale už jste se jí přejedli? Tak ji zkuste použít jako korpus, přidejte švestky a tvarohový krém, šup s tím do trouby a během 20 minut vytáhnete lahodný fitness koláč plný proteinu.

 

Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření/pečení: 20 minut
Počet porcí: 6

 

Nutriční hodnoty 6 ks 1 ks
Energetická hodnota: 762 kCal 127 kCal
Sacharidy: 108 g 18 g
Z toho cukry: 45 g 8 g
Bílkoviny: 52 g 9 g
Tuky: 14 g 2 g

 

Nutriční hodnoty jsou uvedené bez mandlí.

 

Ingredience

 

Postup
  1. Umyjte, vypeckujte a nakrájejte si švestky.
  2. Mléko a vodu přiveďte k varu.
  3. Nasypejte do něj ovesné vločky a za stálého míchání vařte asi 3 minuty.
  4. Odstavte z plotny, nechte odpočinout 5 minut a vmíchejte protein.
  5. Rozehřejte troubu na 180 °C.
  6. Připravte si menší kulatou formu, použila jsem rozevírací o průměru 20 cm, výška 6,5 cm.
  7. Formu vystelte pečícím papírem, přesahy papíru odstřihněte nůžkami.
  8. Na dno formy rozprostřete směs z ovesné kaše.
  9. Na základní vrstvu dejte švestky a posypte skořicí.
  10. Vajíčko rozšlehejte v misce, přidejte tvaroh, sladilo a dobře rozmíchejte.
  11. Tvarohovou směs rozprostřete na švestky.
  12. Pečte 20 minut.
  13. Servírujte posypané mandlemi.
Poznámky:
  • Koláč lze připravit i obrácený, tj. o polovinu méně švestek a jednou tolik ovesné kaše, švestky dát na dno a kaši doprostřed. Viz obrázek.

 

Olga Bajková
Autor a expert
Zobrazit profil Olga Bajková
Ahoj všichni fandové MyProtein a fitness životního stylu, moje jméno je Olga, ale v on-line světě mě nejčastěji najdete po přezdívkou Bajola, pod kterou působím i pracovně hlavně jako grafický designér. Olga Bajková je profesionální fitness food blogger. Je úspěšnou absolventkou kurzu Praktické sestavování jídelníčku, Bolavá záda a Specialista pro fitness výživu po vedením Fitness Institut. Její obrovskou vášní jsou fit recepty, kterými příspívá na náš blog. Je zakladatelkou projektu Bajola – Fit bez diet, kde o ní můžete nalézt vice informací. Olgu můžete take sledovat na jejím instagramu: https://www.instagram.com/bajolafitcz/ Ve svém volném času se samozřejmě věnuje fitness, sportu a fotografování jídla a food stylingu. Zkoušela jsem pár diet, vč. sacharidových vln, ale výsledkem byly jen značné váhové výkyvy. Chtěla jsem najít způsob, jak konečně spatřit a konstantně udržet alespoň náznak sixpacku, a to s co nejmenší námahou a omezováním se. Klíč jsem objevila ve vlastní přípravě jídel a konzistenci cvičení. Řídím se heslem „Consistancy is the key“. A protože 80 % úspěchu je strava a já jsem velký gurmán, budu se na blogu MyProtein zaměřovat na recepty. Primárně jednoduché sladké recepty, protože miluju sladké, ale občas to budu prokládat i tradiční českou a italskou kuchyní transformovanou do fitness podoby. I přesto, že už nepraktuji počítání maker (IIFYM), budu u receptů uvádět i nutriční hodnoty. Doufám, že moje recepty vyzkoušíte a bude vám chutnat! ;-)
myprotein