
Chutná vám ovesná kaše, ale už jste se jí přejedli? Tak ji zkuste použít jako korpus, přidejte švestky a tvarohový krém, šup s tím do trouby a během 20 minut vytáhnete lahodný fitness koláč plný proteinu.
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření/pečení: | 20 minut |
Počet porcí: | 6 |
Nutriční hodnoty | 6 ks | 1 ks |
Energetická hodnota: | 762 kCal | 127 kCal |
Sacharidy: | 108 g | 18 g |
Z toho cukry: | 45 g | 8 g |
Bílkoviny: | 52 g | 9 g |
Tuky: | 14 g | 2 g |
Nutriční hodnoty jsou uvedené bez mandlí.
Ingredience
200 ml mléka
50 ml vody
50 g ovesných vloček
400 g švestek (vypeckovaných)
1 lžíce skořice (5 g)
1 vejce
½ tvarohu (125 g)
sladidlo (např. 1 lžíce MySirup butterscotch)
Postup
Umyjte, vypeckujte a nakrájejte si švestky.
Mléko a vodu přiveďte k varu.
Nasypejte do něj ovesné vločky a za stálého míchání vařte asi 3 minuty.
Odstavte z plotny, nechte odpočinout 5 minut a vmíchejte protein.
Rozehřejte troubu na 180 °C.
Připravte si menší kulatou formu, použila jsem rozevírací o průměru 20 cm, výška 6,5 cm.
Formu vystelte pečícím papírem, přesahy papíru odstřihněte nůžkami.
Na dno formy rozprostřete směs z ovesné kaše.
Na základní vrstvu dejte švestky a posypte skořicí.
Vajíčko rozšlehejte v misce, přidejte tvaroh, sladilo a dobře rozmíchejte.
Tvarohovou směs rozprostřete na švestky.
Pečte 20 minut.
Servírujte posypané mandlemi.

Poznámky:
Koláč lze připravit i obrácený, tj. o polovinu méně švestek a jednou tolik ovesné kaše, švestky dát na dno a kaši doprostřed. Viz obrázek.

