Olga Bajková
Autor a expert7 let Ago
Chutná vám ovesná kaše, ale už jste se jí přejedli? Tak ji zkuste použít jako korpus, přidejte švestky a tvarohový krém, šup s tím do trouby a během 20 minut vytáhnete lahodný fitness koláč plný proteinu.
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření/pečení: | 20 minut |
Počet porcí: | 6 |
Nutriční hodnoty | 6 ks | 1 ks |
Energetická hodnota: | 762 kCal | 127 kCal |
Sacharidy: | 108 g | 18 g |
Z toho cukry: | 45 g | 8 g |
Bílkoviny: | 52 g | 9 g |
Tuky: | 14 g | 2 g |
Nutriční hodnoty jsou uvedené bez mandlí.
Ingredience
- 200 ml mléka
- 50 ml vody
- 50 g ovesných vloček
- 15 g čokoládového proteinu
- 400 g švestek (vypeckovaných)
- 1 lžíce skořice (5 g)
- 1 vejce
- ½ tvarohu (125 g)
- sladidlo (např. 1 lžíce MySirup butterscotch)
- mandle
Postup
- Umyjte, vypeckujte a nakrájejte si švestky.
- Mléko a vodu přiveďte k varu.
- Nasypejte do něj ovesné vločky a za stálého míchání vařte asi 3 minuty.
- Odstavte z plotny, nechte odpočinout 5 minut a vmíchejte protein.
- Rozehřejte troubu na 180 °C.
- Připravte si menší kulatou formu, použila jsem rozevírací o průměru 20 cm, výška 6,5 cm.
- Formu vystelte pečícím papírem, přesahy papíru odstřihněte nůžkami.
- Na dno formy rozprostřete směs z ovesné kaše.
- Na základní vrstvu dejte švestky a posypte skořicí.
- Vajíčko rozšlehejte v misce, přidejte tvaroh, sladilo a dobře rozmíchejte.
- Tvarohovou směs rozprostřete na švestky.
- Pečte 20 minut.
- Servírujte posypané mandlemi.
- Koláč lze připravit i obrácený, tj. o polovinu méně švestek a jednou tolik ovesné kaše, švestky dát na dno a kaši doprostřed. Viz obrázek.
Olga Bajková
Autor a expert
Ahoj všichni fandové MyProtein a fitness životního stylu, moje jméno je Olga, ale v on-line světě mě nejčastěji najdete po přezdívkou Bajola, pod kterou působím i pracovně hlavně jako grafický designér.
Olga Bajková je profesionální fitness food blogger. Je úspěšnou absolventkou kurzu Praktické sestavování jídelníčku, Bolavá záda a Specialista pro fitness výživu po vedením Fitness Institut.
Její obrovskou vášní jsou fit recepty, kterými příspívá na náš blog.
Je zakladatelkou projektu Bajola – Fit bez diet, kde o ní můžete nalézt vice informací. Olgu můžete take sledovat na jejím instagramu: https://www.instagram.com/bajolafitcz/
Ve svém volném času se samozřejmě věnuje fitness, sportu a fotografování jídla a food stylingu.
Zkoušela jsem pár diet, vč. sacharidových vln, ale výsledkem byly jen značné váhové výkyvy. Chtěla jsem najít způsob, jak konečně spatřit a konstantně udržet alespoň náznak sixpacku, a to s co nejmenší námahou a omezováním se. Klíč jsem objevila ve vlastní přípravě jídel a konzistenci cvičení. Řídím se heslem „Consistancy is the key“.
A protože 80 % úspěchu je strava a já jsem velký gurmán, budu se na blogu MyProtein zaměřovat na recepty. Primárně jednoduché sladké recepty, protože miluju sladké, ale občas to budu prokládat i tradiční českou a italskou kuchyní transformovanou do fitness podoby. I přesto, že už nepraktuji počítání maker (IIFYM), budu u receptů uvádět i nutriční hodnoty.
Doufám, že moje recepty vyzkoušíte a bude vám chutnat! ;-)