Pokud chcete pořádný brunch, čtěte dál.
Tyhle vafle naslano jsou jasným vítězem na líné (víkendové) ráno. Ano, je to možná trošku složitější a zdlouhavější než klasická vejce se slaninou, ale rozhodně to stojí za to, to nám věřte.
V kombinaci se šťavnatým trhaným kuřetem a ztraceným vejcem je tenhle recept od Nialla Kirklanda naprostým králem mezi sytými snídaněmi nabitými bílkovinami. Dozdobené křupavou červenou cibulí, krémovými plátky avokáda a trochou ostré omáčky – rozhodně si budete mlaskat.
Počet porcí: 4https://www.youtube.com/watch?v=AVIQ-0j14QU&feature=emb_logo
Ingredience
Na vafle:- 80g mandlové mouky
- 3 lžíce řeckého jogurtu
- 1 lžíce medu
- 1 lžička vanilky
- ¼ lžičky soli
- 1 lžička prášku dopečiva
- 1 lžíce kokosového oleje (roztopeného)
- 4 vejce
- 3 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička uzené papriky
- 1 lžička granulovaného česneku
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžíce medu
- 1 lžička jablečného octa
- Sůl a pepř podle chuti
- 2 kuřecí prsa
- 4 vejce
- Avokádo (na plátky)
- Červená cibule (nakrájená na plátky)
- Nasekaný koriandr
- Ostrá omáčka
Postup
- Nejprve ve velké míse smíchejte olivový olej, kmín, papriku, granulovaný česnek, koriandr, med, jablečný ocet, sůl a černý pepř.
- Kuřecí prsa zabalte do potravinářské fólie a rozválejte, dokud nebudou mít zhruba poloviční tloušťku. Poté dejte kuře do marinády a smíchejte, dokud nebude obalené a nechte marinovat alespoň 30 minut. Mezitím si předehřejte troubu na 190 stupňů.
- Až bude kuře namarinované, dejte ho na plech nebo do zapékací nádoby a pečte 20-25 minut, dokud nebude hotové. Až bude kuře hotové, nechte ho zchladnout a poté ho pomocí dvou vidliček natrhejte.
- Všechny ingredience na vafle dejte do mixéru a umixujte dohladka. Předehřejte si vaflovač a vystříkejte ho olejem ve spreji.
- Zhruba ¼ těsta na vafle dejte do vaflovače, zavřete a opékejte 4-5 minut, dokud vafle nebude zlatavá a křupavá. Opakujte se zbytkem těsta.
- Na ztracená vejce si dejte vařit hrnec s vodou a přidejte lžíci octa. Až se voda bude lehce vařit, pomocí lžíce vytvořte ve vodě vír a opatrně rozklepněte vejce do středu hrnce. Vejce se ihned začnou vařit a měla by být pevná.
- Vařte 90 vteřin, abyste měli tekutý žloutek, a poté vyndejte z hrnce a nechte okapat přebytečnou vodu. Proces opakujte se všemi vejci.
- Až budete podávat, dejte na talíř vafle, poté trhané kuře, ztracené vejce a avokádo jako přílohu. Posypte plátky červené cibule, koriandrem a ostrou omáčkou. Tomu se říká pořádná snídaně.
Nutriční informace
Na jednu porci
Kalorie | 484kcal | 315 kalorií z tuku |
---|
% Doporučeného denního množství * | ||
---|---|---|
Tuky | 35g | 54% |
Sacharidy | 11g | 4% |
Bílkoviny | 30g | 60% |
Lauren vystudovala anglickou literaturu a pochází z jihu. Miluje plavání, během uplynulých let objevila sílu tréninků se zátěží a má mnoho prostoru pro zlepšení ve svých každotýdenních hodinách Hot jógy.
O víkendech většinou peče nebo jí nějaký brunch a užívá si každý nový recept se svými spolubydlícími - hlavně od té doby, co se zbavila studentských návyků jako například života na těstovinách. Především však věří v udržování rovnováhy mezi tréninkem a sociálním životem.
Zjistěte víc o zkušenostech Lauren zde.