Čas čtení: 4 minuty
Tyto zdravé recepty pro dva jsou perfektní pro rande každého #fitnesscouple.
Máte rádi večery, kdy se s řadou dalších párů tlačíte v přeplněné a předražené restauraci? Ne? My také ne.
Zapalte vonné svíčky a připravte si ideální playlist na Vaše rande, protože zůstat doma a uvařit něco zdravého pro dva může být perfektním způsobem, jak strávit romantický večer s Vaším miláčkem z posilovny (bez ničení Vaší diety).
Toto tříchodové menu, které je pro Vás vpravdě dobré, je plné bílkovin, neobsahuje zbytečné zpracované sacharidy a cukry a má vše, co potřebujete na Váš „Lady & Tramp moment“ s Vaší #fitnesscouple polovičkou pro tento speciální večer.
Předkrm: Šunka Serrano & Bruschetta se sýrem feta
Tato lilková bruschetta je chutnou nízko sacharidovou alternativou ke klasickému italskému předkrmu.
Počet porcí: 2
Suroviny
- 2 střední lilky
- 4 plátky šunky serrano
- 50 g sýru feta
- 2 polévkové lžíce balzamika
Postup
- Nakrájejte lilek podélně na 1,5 cm široké plátky. Každou stranu lehce potřete rozpuštěným kokosovým olejem a zprudka osmahněte na pánvi na vysokou teplotu z obou stran po dobu jedné minuty.
- Rozložte na talíře a vrstvěte šunku serrano a sýr feta na plátky lilku. Pokapejte balzamikem a podávejte.
NUTRIČNÍ INFORMACE NA PORCI
Kalorie: 204 Bílkoviny: 15 g Tuky: 10 g Sacharidy: 12 g
Hlavní chod: Jumbo masové koule plněné mozzarellou
Protože jediná věc lepší než masové koule jsou masové koule plněné mozzarellou (samozřejmě podávané s cuketovými špagetami, aby jídlo zůstalo nízkokalorické).
Suroviny
Na masové koule:- ½ červené cibule
- 2 stroužky česneku
- 500 g hovězího mletého masa
- ½ čajové lžičky mořské soli
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
- 1 polévková lžíce směsi italských bylinek
- 1 vejce
- 8 mini mozzarell (použijte mozzarellu se sníženým obsahem tuku, pokud chcete udržet obsah tuku na nízké úrovni)
- 2 červené cibule (nakrájené najemno)
- 800 g konzervovaných nakrájených rajčat
- 4 stroužky česneku (rozmačkané)
- 1 červená chilli paprička (se semínky, pokud máte rádi pálivé) (nakrájená)
- 2 polévkové lžíce rajčatového protlaku
- ½ čajové lžičky mořské soli
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
- 4 velké cukety (nastrouhané na spirály)
- Špetka soli a pepře
Postup
- Předehřejte troubu na 200°C.
- Nejprve mixujte cibuli a česnek, dokud nejsou nahrubo nasekané. Přidejte mleté maso, sůl, pepř, bylinky a vejce a důkladně promíchejte.
- Připravte z masové směsi 8 velkých masových koulí. Vymáčkněte díru do každé koule a vycpěte ji mini mozzarellou a upravte maso, aby překrylo sýr. Koule umístěte na vymazaný plech na pečení. Pečte, dokud koule nezhnědnou po dobu 25-30 minut.
- Během čekání si připravte omáčku. Umístěte hrnec na střední teplotu a přidejte trochu kokosového oleje. Jakmile bude dostatečně rozehřátý, přidejte cibuli a smažte 4-5 minut, dokud nezhnědne. Přidejte česnek a chilli a vařte další 2 minuty s příležitostným promícháním. Vlijte nakrájená rajčata, rajčatový protlak, přidejte sůl a pepř a míchejte. Přiveďte do varu, následně snižte teplotu a nechte lehce vřít dalších 10 minut.
- Jakmile jsou masové koule hotové, přidejte je do rajčatové omáčky a nechte lehce vařit dalších 10 minut.
- Během čekání smažte 7-8 minut cuketové špagety na střední teplotu s kapkou kokosového oleje, příležitostně promíchejte, ať předejdete jejich spálení.
NUTRIČNÍ INFORMACE NA PORCI
Kalorie: 435 Bílkoviny: 55 g Tuky: 15 g Sacharidy: 19 g
Dezert: New Yorkský pečený proteinový cheesecake
Tento lahodný New Yorkský proteinový cheesecake obsahuje zlomek kalorií, tuku a cukru v porovnání s klasickým cheesecakem, a to bez ztráty chuti.
Počet porcí: 8 kousků
Suroviny
Základ:- 50 g válcovaných ovesných vloček
- 70 g mandlí
- ½ čajové lžičky soli
- 3-4 polévkové lžíce Vašeho oblíbeného granulovaného sladidla
- 50 g rozpuštěného 100% Kokosového oleje
- 500 g nízkotučného krémového sýra
- 350 g řeckého jogurtu
- 3 odměrky (90 g) Vanilkového Whey Protein
- 2 velká vejce a 1 vaječný bílek
- 12-15 kapek Vanilkových FlavDrops nebo 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- 2 polévkové lžíce citronové šťávy
- 200 g borůvek
- 1-2 polévkové lžíce krupicového cukru nebo javorového sirupu
- 75 ml vody
Postup
- Předehřejte troubu na 180°C a rozprostřete na dno a stěny 8“ formy na koláč pečící papír.
- Nejdřív vytvořte krustu. Smíchejte válcované ovesné vločky, mandle, sůl a sladidlo tak, aby připomínaly sušenkovou drť. Přidejte rozpuštěný kokosový olej a míchejte, dokud se hmota nepropojí. Směs by měla držet pohromadě, jako když zmáčknete těsto. Pokud je hmota příliš suchá, přidejte trochu kokosového oleje a znovu promíchejte.
- Silně vymačkejte krustu na dno formy, použijte dno sklenice, aby byla směs umačkána dostatečně. Pečte na prostředním roštu po dobu 20-22 minut nebo dokud nebude hmota zlatavě hnědá. Jakmile bude základ upečený, vyjměte z trouby a nechte chladit během přípravy náplně.
- Při čekání si připravte náplň. Přidejte všechny ingredience na náplň do velké misky a použijte elektrický mixér pro vyšlehání jemné hmoty. Vlijte směs na upečenou krustu.
- Pečte na 175°C po dobu 25 minut, následně snižte teplotu na 90°C a pečte dalších 50 minut nebo dokud nebude nůž, zabořený do koláče po vyjmutí čistý. Vyndejte z trouby a nechte cheesecake kompletně vychladnout.
- Při čekání na vychladnutí si připravte borůvkové pyré. Rozehřejte velkou pánev na střední teplotu a vložte do ní borůvky. Zahřívejte po dobu 3-4 minut a následně přidejte vodu a cukr. Vařte 8-10 minut, aby se směs spojila, příležitostně promíchejte. Jakmile je hmota hustá jako sirup, sejměte pánev z ohně, přelijte do misky a nechte vychladnout.
- Jakmile jsou cheesecake a pyré kompletně vychlazené, vyjměte cheesecake z formy a polijte borůvkovým pyré. Konzumujte okamžitě nebo koláč zakryjte a můžete uchovávat až pět dní.
NUTRIČNÍ INFORMACE NA JEDEN KUS
Kalorie: 275 Bílkoviny: 20 g Tuky: 15 g Sacharidy: 17 g
Jennifer Blow je naše nutriční specialistka registrovaná u UKVRN, což je britský registr kompetentních a kvalifikovaných nutričních profesionálů. Má tituly Bachelor of Science in Nutritional Science a Master’s of Science by Research in Nutrition a nyní se specializuje na použití sportovních suplementů pro zdraví a fitness, podložené důvěryhodným výzkumem.
Jennifer byla citována nebo zmíněna jako nutriční specialista v řadě významných publikací jako Vogue, Elle a Grazia pro její expertní znalost významu výživy pro cvičení a zdravý životní styl.
Její zkušenosti sahají od práce s NHS na testech o zásazích do výživy po specifický výzkum suplementace omega 3 mastnou kyselinou a také vlivu fast foodu na zdraví, což bylo prezentováno na výroční konferenci Nutrition Society . Jennifer se podílí na řadě akcí pro profesní rozvoj, aby měla jistotu, že její znalosti zůstanou na vysoké úrovni. Přečtěte si více o zkušenostech Jennifer zde.
Ve svém volném čase Jennifer ráda chodí po horách a jezdí na kole. Z jejích příspěvků poznáte, že ráda dokazuje, že zdravá strava nemusí znamenat život o hladu.