Zpět na hlavní obsah
Recepty

Tvarohové muffiny – Recept

Tvarohové muffiny – Recept
Olga Bajková
Autor a expert8 let Ago
Zobrazit profil Olga Bajková

V poslední době se u nás roztrhl pytel s muffiny. Americké mini buchtičky podávané nejčastěji ke kávě jsou jednoduché na přípravu a praktické na přenášení, takže ideální ke konzumaci i ve shonu, když potřebujeme rychle něco zakousnout. Tato fitness verze muffinů potěší především milovníky tvarohu a kokosu.

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření/pečení: 20 minut
Počet porcí: 9

 

Nutriční hodnoty 9 ks 1 ks
Energetická hodnota: 1 089 kcal 121 kcal
Sacharidy: 72 g 8 g
Z toho cukry: 18 g 2 g
Bílkoviny: 72 g 8 g
Tuky: 81 g 9 g
IngredienceTěsto
  • 250 g odtučněného tvarohu
  • 2 vejce
  • 40 g ovesná mouka čokoládová
  • 30 g strouhaného kokosu
  • 1 lžíce psyllia (5 g)
  • ½ sáčku kypřícího prášku (5 - 7 g)
  • sladidlo bez kalorií (stévie, sirup, flavdrops apod.)
OstatníPostup
  1. Rozehřejte troubu na 180 °C.
  2. Smíchejte zvlášť suché a mokré ingredience.
  3. Vsypte suché ingredience k mokrým a vymíchejte v kompaktní spíše tekutější těsto.
  4. Těsto ochutnejte a podle potřeby doslaďte.
  5. Připravte si formu na muffiny nebo silikonové košíčky na muffiny.
  6. Do každé formičky dejte na dno vždy zhruba po velké lžíci těsta.
  7. Doprostřed těsta dejte buď lžičku arašídového másla nebo ořech a sušenou brusinku.
  8. Zbytek těsta dejte do formiček a nahoru vmáčkněte malinu, jahodu, borůvku nebo několik zrníček granátového jablka.
  9. Pečte 20 minut.
bajola-tvarohove-muffiny
Poznámky
  • Používám silikonové muffiny, které naskládám do muffinové formy. Lépe se s tím manipuluje. Pokud máte jen formu, je lepší ji vymazat kokosovým máslem. Papírové muffiny moc nedoporučuji, protože se často přilepí na těsto tak, že papír pak nejde ani pořádně odstranit.
  • Dovnitř můžete dát cokoliv, co máte rádi. Můžete použít různé druhy ořechů, případně hrozinky, kandované ovoce nebo kousky čokolády, např. Myprotein kakaové boby, kakaové kousky nebo kakaové knoflík.
  • Místo ovesné mouky můžete případně použít najemno rozemleté ovesné vločky, ale je třeba přidat sladidlo. Chuťově to ale nebude tak dobré, protože instantní mleté vločky Myprotein jsou ideálně oslazené i ochucené.
  • Místo ovesné mouky můžete použít i jiný typ celozrnné mouky, nicméně výsledek bude mít trochu jinou konzistenci i chuť.
Olga Bajková
Autor a expert
Zobrazit profil Olga Bajková
Ahoj všichni fandové MyProtein a fitness životního stylu, moje jméno je Olga, ale v on-line světě mě nejčastěji najdete po přezdívkou Bajola, pod kterou působím i pracovně hlavně jako grafický designér. Olga Bajková je profesionální fitness food blogger. Je úspěšnou absolventkou kurzu Praktické sestavování jídelníčku, Bolavá záda a Specialista pro fitness výživu po vedením Fitness Institut. Její obrovskou vášní jsou fit recepty, kterými příspívá na náš blog. Je zakladatelkou projektu Bajola – Fit bez diet, kde o ní můžete nalézt vice informací. Olgu můžete take sledovat na jejím instagramu: https://www.instagram.com/bajolafitcz/ Ve svém volném času se samozřejmě věnuje fitness, sportu a fotografování jídla a food stylingu. Zkoušela jsem pár diet, vč. sacharidových vln, ale výsledkem byly jen značné váhové výkyvy. Chtěla jsem najít způsob, jak konečně spatřit a konstantně udržet alespoň náznak sixpacku, a to s co nejmenší námahou a omezováním se. Klíč jsem objevila ve vlastní přípravě jídel a konzistenci cvičení. Řídím se heslem „Consistancy is the key“. A protože 80 % úspěchu je strava a já jsem velký gurmán, budu se na blogu MyProtein zaměřovat na recepty. Primárně jednoduché sladké recepty, protože miluju sladké, ale občas to budu prokládat i tradiční českou a italskou kuchyní transformovanou do fitness podoby. I přesto, že už nepraktuji počítání maker (IIFYM), budu u receptů uvádět i nutriční hodnoty. Doufám, že moje recepty vyzkoušíte a bude vám chutnat! ;-)
myprotein