Ať už se snažíte živočišné výrobky vyřadit úplně nebo chcete jen malou bezmasou změnu, tohle je perfektní recept pro vás. Bohatý a plný chuti – užijete si ho stejně jako tradiční boloňskou s mletým masem, to vám slibujeme.
Nabízí také úctyhodných 21g rostlinných bílkovin na porci, díky čemuž vám pomůže dosáhnout denní doporučené dávky bílkovin i na veganské stravě. Díky pouhým pár jednoduchým krokům vykouzlíte lahodné hřejivé jídlo, do kterého se můžete pustit ihned nebo si ho dát do krabiček jakožto oběd do práce.
Počet porcí: 4https://www.youtube.com/watch?v=mak4LwOLH08&feature=emb_logo
Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule (nakrájená)
- 2 mrkve (nakrájené)
- 2 stonky řapíkatého celeru (nakrájená)
- 3 stroužky česneku (nasekané)
- Na dochucení: sůl a pepř
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 120g červené čočky (v suchém stavu)
- 1 plechovka krájených rajčat
- 300ml vody
- 1 kostka zeleninového bujónu
- K podávání: těstoviny penne a čerstvá bazalka
Postup
- Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte cibuli. Opékejte pár minut, dokud nezměkne, poté přidejte mrkev a zamíchejte.
- Přidejte nakrájený celer a všechno vařte 5 minut, než přidáte utřený česnek a nakrájené houby. Smíchejte, aby se všechny ingredience v pánvi spojily, ochuťte a vařte další 2-3 minuty, dokud se houby trochu neopečou.
- Dále vmíchejte rajčatový protlak, červenou čočku a krájená rajčata.
- Opatrně do vody přilijte vodu, aby vše bylo ponořené, a vmíchejte kostku zeleninového bujónu. Nechte na mírném plamenu probublávat 20 minut, dokud čočka nenasákne většinu vody a nezdvojnásobí svůj objem.
- Podávejte ihned na lůžku z čerstvě uvařených těstovin nebo špaget a posypte čerstvou bazalkou. Zbývající porce můžete dát do krabiček a vychutnat si později.
Nutriční informace
Na jednu porci
Kalorie | 486 |
---|---|
Tuky | 6g |
Sacharidy | 86g |
Bílkoviny | 21.1g |
Lauren vystudovala anglickou literaturu a pochází z jihu. Miluje plavání, během uplynulých let objevila sílu tréninků se zátěží a má mnoho prostoru pro zlepšení ve svých každotýdenních hodinách Hot jógy.
O víkendech většinou peče nebo jí nějaký brunch a užívá si každý nový recept se svými spolubydlícími - hlavně od té doby, co se zbavila studentských návyků jako například života na těstovinách. Především však věří v udržování rovnováhy mezi tréninkem a sociálním životem.
Zjistěte víc o zkušenostech Lauren zde.