Zpět na hlavní obsah
Recepty

Veganská čočková boloňská

Veganská čočková boloňská
Lauren Dawes
Autor a expert3 let Ago
Zobrazit profil Lauren Dawes

Ať už se snažíte živočišné výrobky vyřadit úplně nebo chcete jen malou bezmasou změnu, tohle je perfektní recept pro vás. Bohatý a plný chuti – užijete si ho stejně jako tradiční boloňskou s mletým masem, to vám slibujeme.

Nabízí také úctyhodných 21g rostlinných bílkovin na porci, díky čemuž vám pomůže dosáhnout denní doporučené dávky bílkovin i na veganské stravě. Díky pouhým pár jednoduchým krokům vykouzlíte lahodné hřejivé jídlo, do kterého se můžete pustit ihned nebo si ho dát do krabiček jakožto oběd do práce.

Počet porcí: 4

https://www.youtube.com/watch?v=mak4LwOLH08&feature=emb_logo

Ingredience

  • 1 lžíce olivového oleje

  • 1 cibule (nakrájená)

  • 2 mrkve (nakrájené)

  • 2 stonky řapíkatého celeru (nakrájená)

  • 3 stroužky česneku (nasekané)

  • Na dochucení: sůl a pepř

  • 2 lžíce rajčatového protlaku

  • 120g červené čočky (v suchém stavu)

  • 1 plechovka krájených rajčat

  • 300ml vody

  • 1 kostka zeleninového bujónu

  • K podávání: těstoviny penne a čerstvá bazalka

Postup

  1. Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte cibuli. Opékejte pár minut, dokud nezměkne, poté přidejte mrkev a zamíchejte.

  2. Přidejte nakrájený celer a všechno vařte 5 minut, než přidáte utřený česnek a nakrájené houby. Smíchejte, aby se všechny ingredience v pánvi spojily, ochuťte a vařte další 2-3 minuty, dokud se houby trochu neopečou.

  3. Dále vmíchejte rajčatový protlak, červenou čočku a krájená rajčata.

  4. Opatrně do vody přilijte vodu, aby vše bylo ponořené, a vmíchejte kostku zeleninového bujónu. Nechte na mírném plamenu probublávat 20 minut, dokud čočka nenasákne většinu vody a nezdvojnásobí svůj objem.

  5. Podávejte ihned na lůžku z čerstvě uvařených těstovin nebo špaget a posypte čerstvou bazalkou. Zbývající porce můžete dát do krabiček a vychutnat si později.

Nutriční informace

Na jednu porci

Kalorie 486
Tuky 6g
Sacharidy 86g
Bílkoviny 21.1g

 

Lauren Dawes
Autor a expert
Zobrazit profil Lauren Dawes

Lauren vystudovala anglickou literaturu a pochází z jihu. Miluje plavání, během uplynulých let objevila sílu tréninků se zátěží a má mnoho prostoru pro zlepšení ve svých každotýdenních hodinách Hot jógy.

O víkendech většinou peče nebo jí nějaký brunch a užívá si každý nový recept se svými spolubydlícími - hlavně od té doby, co se zbavila studentských návyků jako například života na těstovinách. Především však věří v udržování rovnováhy mezi tréninkem a sociálním životem.

Zjistěte víc o zkušenostech Lauren zde.

myprotein